Nicolae Păun vrea să trimită vrăjitoarele după gratii

Inițiativa aparține reprezentantului romilor în Parlament, deputatul Nicolae Păun și prevede ca persoanele ce practică magia să intre sub incidența legii penale, riscând închisoare între 5 și 15 ani. Păun susține că vrăjitoria reprezintă unul dintre cele patru motive ale înapoierii în comunitățile de romi, alături de cămătărie, staboruri și cerșetorie.

RomaniaTV.net
08 dec. 2011, 12:24
Nicolae Păun vrea să trimită vrăjitoarele după gratii

Conform proiectului, vor fi pasibile de închisoare persoanele care se ocupă cu vrăjitoria, ghicitul în cafea, bobi sau cărți de tarot și care obține foloase materiale din această ocupație. „Victimele lor sunt exploatate psihic și financiar. Este o escrocherie puțin ascunsă care, cred eu, că intră în zona penalului”, a declarat Nicolae Păun, la Antena 3.

Păun estimează că numărul victimelor vrăjitoarelor este de ordinul miilor, dintre care 60-70% ar fi din rândurile populației majoritare. Chiar și așa, Păun crede că din proliferarea acestor practici au de pierdut romii, în primul rând.

„Fără un cadru legal care să interzică magia, comunitățile de romi au fost împinse cu o sută de ani înapoi”, a apreciat Păun. Acesta crede că integrarea romilor este blocată de patru practici „care vin oarecum din zona comunităților de romi”: cămătăria, justiția prin intermediul staborurilor, cerșetoria și ghicitoarele.


loading...
Partenerii noștri