Gică Popescu contestă protocoalele FRF şi LPF pentru reluarea Ligii 1: „Jucătorii trebuie trataţi ca oamenii, nu ca animalele”

Invitat la o emisiune TV, preşedintele Viitorului Constanţa, Gică Popescu, a declarat că protocoalele impuse de Federaţia Română de Fotbal şi Liga Profesionistă de Fotbal i se par mult prea stricte şi că vor fi greu de suportat de către jucători pe o perioadă îndelungată.

RomaniaTV.net
27 mai 2020, 07:33
Gică Popescu contestă protocoalele FRF şi LPF pentru reluarea Ligii 1: „Jucătorii trebuie trataţi ca oamenii, nu ca animalele”

Cantonamentul rămâne în continuare obligatoriu, în cazul în care nu se va primi o derogare din partea Guvernului. Gică Popescu este un aprig contestatar al păstrării jucătorilor în cantonament.

„Este groaznic să stai în catonament, să nu poţi să ieşi din camera de la hotel, să mănânci din caserolă, să nu poţi să te antrenezi decât în grupuri de patru, asta nu e activitate sportivă, ăsta este chin! Ei sunt în primul rând oameni şi trebuie trataţi ca oamenii, nu ca animalele. Cred că nici animalele nu poţi să le ţii trei luni de zile izolate!”, a afirmat Gică Popescu la AntenaSport.

Fostul căpitan al naţionalei speră ca autorităţile să relaxeze măsurile de izolare pe parcursul perioadei în care se va desfăşura restul campionatului.

„Eu sper ca protocoalele să permită jucătorilor să nu mai stea în cantonament şi să vină la antrenamente de acasă, încercând să păstreze această disciplină pe care noi o vom impune, şi anume să stea cât mai mult izolaţi la domiciliu şi să vină doar la antrenamente, fără să iasă în locuri publice”, a adăugat Popescu.

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a anunțat că sunt șanse foarte mari ca Liga 1 să se reia la jumătatea lunii iunie 2020.

„Putem estima că, dacă evoluția va fi una pozitivă, în 13-14 iunie vom avea Liga 1 repornită. Pe 1-2 iunie vom organiza o conferință în care vom prezenta toate regulile pentru repornirea Ligi 1 de fotbal.

Joi, la INSP, vom avea o discuție mult mai consistentă în legătură cu aceste scenarii, cu propunerile pe care LPF și FRF le-au avansat deja și vom avea în continuare discuții cu cei doi organizatori de competiții, astfel încât să le avansăm public”, a spus ministrul la Digi 24.

Citeşte şi: Cristi Borcea se implică din nou financiar la Dinamo, alături de fiul său Patrick