Gigi Becali, pe urmele lui Cataramă: „Dacă se duc o mie de bolnavi de coronavirus şi se împărtăşesc curat, după aceea mă duc şi eu”

Gigi Becali a reacționat în scandalul provocat de ÎPS Teodosie care a împărtășit cu aceeași linguriță mai mulți credincioși, printre care se aflau și câțiva copii. Cunoscut pentru relația pe care o are cu Providența, finanțatorul FCSB-ului a făcut declarații șocante. Potrivit mărturisirilor sale, acesta s-ar împărtăși cu lingurița care a fost folosită pentru cel puțin o mie de bolnavi de coronavirus.

18 mai 2020, 05:19
Gigi Becali, pe urmele lui Cataramă: „Dacă se duc o mie de bolnavi de coronavirus şi se împărtăşesc curat, după aceea mă duc şi eu”

În vârstă de 61 de ani, Gigi Becali nu este de acord cu folosirea lingurițelor pe care oamenii să le aducă de acasă atunci când se împărtășesc. Iar recent, controversatul afacerist a făcut afirmații halucinante.

Gigi Becali: „Cine moare, la cimitir. Cine trăieşte, mănâncă” 

„Dacă se duc o mie de bolnavi de coronavirus și se împărtășesc curat, după aceea mă duc și eu. Dar nu cum a făcut Cataramă! Hristos nu îmbolnăvește! Hristos face omul sănătos”, a declarat patronul clubului FCSB într-un interviu.

Controversatul afacerist din Pipera se numără printre persoanele publice din România care s-a alăturat în războiul purtat de cadrele medicale din țara noastră și autorități împotriva noului coronavirus. Patronul de la FCSB a făcut donații pentru mai multe unități medicale, iar Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” este unul dintre ele.

Arhiepiscopia Tomisului a transmis, sâmbătă, după ce IPS Teodosie a fost filmat împărtăşind copii cu aceeaşi linguriţă, că discuţia a pornit eronat în spaţiul public, întrucât Biserica nu este unitate de alimentaţie publică, ci instituţie de cult. „Actul de împărtăşanie nu este ilegal”, a transmis Arhiepiscopia Tomisului.

Arhiepiscopia Tomisului a făcut, sâmbătă, precizări, după ce IPS Teodosie a fost filmat împărtăşind copii cu aceeaşi linguriţă.

„1. Actul de împărtăşire a pruncilor nu este ilegal pentru că IPS Teodosie nu a încălcat nici o lege sau canon bisericesc, care ar interzice actualmente împărtăşania.

2. IPS Teodosie, ca ierarh, a ţinut o legătură intensă cu clerul şi credincioşii în toată perioada de restricţie şi a făgăduit expres păstoriţilor săi că-i va aştepta la comuniunea cu Biserica, care se concretizează mai ales în sfânta împărtăşanie, când se va relua accesul credincioşilor. Fiecare ierarh, în eparhia sa, are o anumită autonomie în păstorirea clerului şi credincioşilor, prin urmare, având făgăduinţa dată deja credincioşilor, IPS Teodosie nu a putut să-i rănească sufleteşte, îndepărtându-i de la Sf. Potir. Aceasta este lucrarea lui Hristos în mijlocul credincioşilor, prin arhiereul care îşi exercită misiunea încredinţată de Biserica lui Hristos.

3. Discuţia asupra linguriţei a pornit eronat în spaţiul public, întrucât Biserica nu este unitate de alimentaţie publică, ci instituţie de cult. Împărtăşania nu este mâncare şi băutură firească (adică aliment pentru trup) ci este hrana cea mai sfântă pentru viaţa veşnică, Hristos prezent real, întrând în alcătuirea făpturii noastre, prin care ne îndumnezeim. Prin urmare, este o delimitare categorică între Hristos-Dumnezeu şi alimentele fireşti, iar împărtăşania şi dăruirea ei credincioşilor este atributul exclusiv al Bisericii”.

Anterior, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a transmis, la solicitarea News.ro: „Îndrumările bisericeşti ale Patriarhiei Române pentru perioada în care ne aflăm sunt clare, amănunţite şi publice. Fireşte că nu este vorba despre vreun pericol legat de împărtăşirea în sine, dar ostentaţia cu care înţeleg ca s-a procedat, după ce s-au făcut publice aceste îndrumări, nu onorează pe nimeni”.

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost filmat, sâmbătă, în timp ce împărtăşea mai mulţi copii cu aceeaşi linguriţă. Preoţii nu purtau mască de protecţie, iar distanţa între persoane nu era respectată.


loading...