Gigi Becali are de plătit o sumă colosală după ce a pierdut procesul cu Federația Română de Fotbal

Gigi Becali, patronul FCSB, a pierdut procesul cu FRF și va trebui să plătească o sumă uriașă forului condus de Răzvan Burleanu.

10 ian. 2023, 18:35
Gigi Becali are de plătit o sumă colosală după ce a pierdut procesul cu Federația Română de Fotbal
Gigi Becali a pierdut procesul cu Federația Română de Fotbal

Gigi Becali trebuie să achite cheltuielile de judecată în valoare de 20.000 de lei, după ce a pierdut procesul cu Federația Română de Fotbal. În 2019, FCSB a contestat în instană decizia FRF și a Ligii Profesioniste de Forbal în ceea ce privește obligativitatea înființării echipelor de fotbal feminin în cadrul cluburilor din România.

La un an de la contestația clubului FCSB, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane a respins-o, iar la începutul anului 2022, Tribunalul București a dat câștig de cauză Federației Române de Fotbal.

Curtea de Apel București a răspuns la un an de la această decizie, fiind tot de partea FRF. Decizia Curții de Apel București nu este una definitivă. FCSB are la dispoziție 30 de zile pentru a face recurs.

Citește și: Giovanni Becali face teoria bacşişului: „Eu şi dacă nu mai am bani de taxi, şpaga tot o dau şi o iau pe jos. Eu n-am avut niciodată nevoie de rezervare”

„Admite apelul formulat de apelanta pârâtă Federaţia Romana de Fotbal. Anulează încheierea de şedinţă din data de 21.12.2020, precum şi, în parte, sentinţa civilă nr. 1425/25.10.2021 şi, rejudecând: Respinge cererea de chemare în judecată ca inadmisibilă. Obligă reclamanţii să plătească pârâtei suma de 10.000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariul de avocat ce a fost redus conform prevederilor art. 451 alin. 2 din Codul de procedură civilă.

Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei civile apelate.

Respinge apelul formulat de apelanţii reclamanţi Argăseala Valeriu şi Fotbal Club FCSB SA, ca nefondat. Obligă apelanţii -reclamanţii să plătească intimatei pârâte suma de 10.000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată în apel, reprezentând onorariul de avocat ce a fost redus conform prevederilor art. 451 alin. 2 din Codul de procedură civilă”, a fost decizia Curții de Apel București.

Citește și: Cum a reușit Becali să își convingă soția să se întoarcă la el. Femeia a băgat divorț și a plecat din România

Gigi Becali, suspendat și amendat pentru comentarii sexiste

Gigi Becali a declarat în repetate rânduri că fotbalul este un sport care trebuie să fie practicat numai de bărbați, și de aceea s-a opus deciziei de a înființa o echipă de fotbal feminin. Din cauza acestui principiu, patronul FCSB a primit o suspendare și amendă în 2020 pentru sexism.

Comisia de Disciplină și Etică din cadrul FRF a luat decizia de a-l spuspenda timp de patru luni și de a-l amenda cu 65.000 de lei.

FCSB a fost obligată să găsească o soluție pentru a avea o echipă de fotbal feminin, iar printr-un stimulent financiar i-a convins pe cei de la Activ Slobozia să preia numele și să joace în echipamentul lor.