Gigi Becali, mesaj în miez de noapte către Florin Talpan: ”M-a pus diavolul să râd de el. Noapte bună, vise plăcute, puricii să te sărute”

Gigi Becali a povestit un episod fabulos legat de Florin Talpan. Patronul FCSB se luptă pentru palmares cu juristul clubului CSA Steaua.

27 sept. 2023, 09:28
Gigi Becali, mesaj în miez de noapte către Florin Talpan: ”M-a pus diavolul să râd de el. Noapte bună, vise plăcute, puricii să te sărute”

Gigi Becali, patronul FCSB, a avut un nou schimb de replici savuros cu juristul Florin Talpan de la CSA Steaua, probabil cel mai mare dușman al omului de afaceri. Astfel, Becali a reacționat după ce Talpan a precizat că FCSB e o echipă anonimă, care nu va purta niciodată numele Steaua.

„I-am scris un mesaj lui Talpan. I-am zis: ”Am găsit hotărârea ta, deci faci pușcărie pentru fals și uz de fals”, iar după i-am transmis: ”Noapte bună, vise plăcute, puricii să te sărute”

După aceea i-am dat mesajele și lui Vali Argăseală și a început să râdă și el. Mi-a zis că Talpan nu mai doarme la noapte. După aceea, i-am dat mesaj lui Talpan și i-am zis să mă ierte că am râs de el, dar nu am avut ce face, că m-a pus diavolul să râd de el”, a spus Gigi Becali, la „Fanatik Superliga”.

„FCSB e o echipă anonimă, care are 5 milioane de fani, cât toate celelalte echipe din România la un loc. Ăștia de la Oradea nu știu ce să mai facă, iau ăia cu asalt stadionul.

Întrebați-l pe Dioszegi (n.r. patronul lui Sepsi) de câte ori a avut stadionul plin cu FCSB. Ei, de la CSA, vor fi anonimi, pentru că le voi lua numele”, a completat Becali.

Schimb fabulos de replici între Gigi Becali şi Dan Şucu. „Mai are multă pâine de mâncat până să ajungă la nivelul meu” vs. „Lumea s-a plictisit de această şmecherie”
Recent, Gigi Becali a venit cu noi dezvăluiri despre CSA Steaua. „O să vedeți de curând că CSA n-o să mai aibă voie să folosească numele la fotbal. Nu știu, 1 an, 2, 3… Ei au înregistrat cu rea-credință numele la OSIM. Acum a descoperit avocatul un act, trebuie să-l valideze instanța. Nouă nu ni-l dă OSIM. După ce-l validează instanța, putem să facem revizuire în 30 de zile. Să vă explic: ei au spus că vor înregistrarea mărcii, OSIM a respins, li s-a zis că se creează confuzie”, a spus Gigi Becali.

Florin Talpan i-a răspuns lui Gigi Becali: ”Nu va avea niciodată Steaua București, să-și ia gândul!”  

Patronul celor de la FCSB s-a arătat convins cu privire la faptul că Steaua nu va mai avea voie să-și folosească numele pentru secția de fotbal a clubului. După ce Becali a spus că ”marca se va anula”, Florin Talpan, juristul CSA Steaua, a venit cu replica pentru patronul FCSB-ului.

Oficialul din Ghencea a reamintit de procesele câștigate de CSA Steaua în fața reprezentanților lui Gigi Becali, la Tribunalul București și Curtea de Apel. De asemenea, Talpan amenință cu plângeri penale pentru omul de afaceri.

„Gigi Becali este de rea credință, a pierdut în fața mea toate procesele. A pierdut marca, a pierdut numele, a pierdut palmaresul. Nu va avea niciodată Steaua București, să-și ia gândul de la Steaua. El nu e Steaua, este o echipă care are denumirea FCSB, este înregistrată în satul Mogoșoaia. E o echipă anonimă, anonimă va fi, niciodată nu se va numi Steaua București.

Cât voi fi la Clubul Sportiv al Armatei Steaua, el niciodată nu se va numi Steaua. Să respecte hotărârile pronunțate de către Instanță, pentru că altfel o să aibă probleme. Voi formula plângeri penale la toate autoritățile statului ca să ia măsuri împotriva lui. Nu se poate ca Gigi Becali să nu mai repsecte nimic în România!”, a spus Florin Talpan.

Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus rejudecarea cazului la Curtea de Apel, care a decis în 2021 că CSA Steaua are drept de proprietate asupra palmaresului din perioada 1947-1998 și că reprezentanții clubului din Ghencea nu au înstrăinat niciodată palmaresul Secției de Fotbal.

 

Gigi Becali, prima reacţie după accidentul în care a fost implicat în Bucureşti: „A venit la mine să mă întrebe dacă am păţit ceva”
Recent, Curtea de Apel a dispus un nou termen în procesul dintre Steaua și FCSB pentru data de 2 octombrie. Acum doi ani, Curtea de Apel din București a luat o decizie importantă în scandalul dintre FCSB și Steaua București. Practic, a reconfirmat faptul că CSA are drept de proprietate asupra palmaresului din perioada 1947-1998.

În plus, a reconfirmat decizia luată de Înalta Curte de Casație și Justiție în 2014, potrivit căreia Clubul Sportiv al Armatei nu a înstrăinat niciodată palmaresul Secției de Fotbal către alte entități, iar AFC Steaua a preluat clubul în 1998 fără ca palmaresul să fie transferat.

Practic, prin intermediul asociației mai sus menționate, echipa de fotbal și-a continuat activitatea și este doar titulara palmaresului până în anul 2003, când clubul a trecut la Gigi Becali.

S-a constatat, de asemenea, și faptul că FCSB nu a preluat, la momentul înființării (2003), nici măcar palmaresul deținut de AFC Steaua, ci doar dreptul de participare în primul eșalon.