Gigi Becali: Să facă Dinamo o ofertă pentru Chipciu, iar apoi să-l ia de la mine

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, vineri seară, că gruparea Dinamo trebuie să îi facă lui o ofertă dacă doreşte să îl achiziţioneze pe mijlocaşul Alexandru Chipciu.

RomaniaTV.net
23 dec. 2011, 18:47
Gigi Becali: Să facă Dinamo o ofertă pentru Chipciu, iar apoi să-l ia de la mine

„Ultimul act care se ia în considerare este contractul de cesiune, iar în contractul de cesiune nu scrie nimic de cei 50 la sută. Mi-a zis Chipciu că Nicu Badea l-a sunat pe taică-su înainte să semneze, că o fi, că o păţi, că tra-la-la. Şi jucătorul i-a zis: «Nu mă duc niciodată la Dinamo. Eu sunt stelist de mic şi plângeam când pierdea Steaua». Am vorbit cu finu’ şi mi-a zis că am sută la sută dreptate după ce a văzut actele. Ultimul act spune că Sporting Piteşti cesionează cu titlu gratuit drepturile către FC Braşov. Vreau să facă Dinamo o ofertă mai bună. Ăştia sunt miliţieni mincinoşi. Să facă oferta, iar apoi să-l ia de la mine. Eu îl vând acum pe jucător. Să-mi facă mie oferta. Vreau să bage banii într-un cont”, a afirmat Gigi Becali la Gsp tv.

Potrivit prosport.ro, tot vineri, directorul sportiv al FC Dinamo, Constantin Dănilescu, a declarat la Gsp tv că gruparea din Şoseaua Ştefan cel Mare pregăteşte o ofertă consistentă pentru Chipciu, peste cea iniţială de 800.000 de euro plus 30 la sută dintr-un următor transfer. „Am plecat de la domnul Badea de puţin timp şi ştiu că se lucrează la o ofertă mult mai avantajoasă pentru FC Braşov. Ştiu că este o ofertă de 800.000 de euro plus 30 la sută dintr-un viitor transfer, dar în seara aceasta va fi făcută una mai bună. Va exploda ca o bombă, va fi o ofertă considerabilă şi cred că Braşovul nu o va da la o parte. Se încearcă ocolirea clubului Sporting Piteşti, dar actele semnate cu FC Braşov sunt clare. Ştiu opţiunea celor trei acţionari, am discutat şi cu domnul Ciobotariu, iar cel puţin 3 jucători vor veni în iarna aceasta la Dinamo. Chipciu nu este al Stelei, Sporting Piteşti are 50 la sută din fotbalist, trebuie să-şi dea acordul pentru transfer”, a spus Constantin Dănilescu.

Gigi Becali s-a arătat nemulţumit, joi, de faptul că oficialii FC Steaua au încercat să înregistreze la LPF un act legat de transferul lui Alexandru Chipciu de la FC Braşov la gruparea bucureşteană, dar a fost refuzat de angajaţii ligii. Becali i-a acuzat pe aceştia că fac jocurile preşedintelui Consiliului de Administraţie al FC Dinamo, Nicoale Badea, care încearcă să împiedice transferul.

Mijlocaşul Alexandru Chipciu de la FC Braşov a semnat, miercuri, un contract pe cinci ani cu Steaua.

Clubul Sporting Piteşti contestă transferul lui Chipciu la Steaua. Preşedintele grupării, Tănase Dima, a declarat, marţi, că gruparea argeşeană deţine 50 la sută din drepturile federative ale mijlocaşului Alexandru Chipciu şi ar fi trebuit să fie prezentă la negocierile dintre Steaua şi FC Braşov. În replică, finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a afirmat că FC Braşov va vira clubului piteştean banii aferenţi cotei deţinute, însă a precizat că oficialii lui Sporting nu ar fi trebuit să fie prezenţi la negocieri.