Gigi Becali va fi judecat la Curtea Europeană, pentru discriminare

O declaraţie din 2010 a lui Gigi Becali, în care acesta sublinia faptul că nu va angaja homosexuali, va fi judecată de Curtea Europeană. Patronul Stelei a declarat la România TV că nu i se poate dovedi calitatea de angajator, el nemaiavând de cinci ani nicio calitate la Steaua.

RomaniaTV.net
04 iul. 2012, 12:05
Gigi Becali va fi judecat la Curtea Europeană, pentru discriminare

Curtea de Apel Bucureşti a trimis Curţii Europene de Justiţie plângerea făcută în 2010 de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării împotriva omului de afaceri Gigi Becali. Curtea Europeană trebuie să analizeze cauza şi să decidă dacă George Becali era la acea vreme patron la echipa de fotbal sau nu.

CNCD l-a acuzat pe George Becali de discriminare, când omul de afaceri a interzis transferul la echipa Steaua a sportivului bulgar Ivan Ivanov. Motivul? Jucătorul ar fi fost homosexual. Astfel, Becali, în calitate de europarlamentar, va fi judecat de Curte referitor la cele declarate în urmă cu doi ani.

Intervievat de România TV pe acest subiect, patronul Stelei a spus: „Poate să mă judece şi Curtea NATO de Justiţie. Cât voi fi eu la Steaua nu voi angaja niciodată homosexuali. Curtea Europeană nu poate să schimbe mentalitatea unui om. Discriminare însemnă altceva. Când bruschezi sau jigneşti pe cineva. Nu mai pot eu de Curtea Europeana! Ce poate să-mi facă? Îmi ia boii de la bicicletă.

Să-mi dea amendă, că tot de la ei iau bani şi-mi plătesc amenda din banii lor. În plus, nu poate nimeni să dovedească faptul că sunt angajator. De cinci ani nu am nicio calitate la Steaua„.