Gloanţe în trafic. Beat şi agresiv, un şofer a fost potolit de poliţie cu focuri de armă

Poliţiştii harghiteni au tras, în noaptea de miercuri spre joi, două focuri de armă pentru imobilizarea unui şofer extrem de agresiv, a fratelui acestuia şi a unui prieten, cei trei bruscându-i pe agenţii Poliţiei Rutiere.

RomaniaTV.net
27 feb. 2014, 10:37
Gloanţe în trafic. Beat şi agresiv, un şofer a fost potolit de poliţie cu focuri de armă

Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a declarat că o patrulă auto a oprit, în timpul nopţii, pe raza comunei Lăzarea, un autoturism cu o traiectorie sinuoasă, dar şoferul, de 34 de ani şi un pasager de 25 de ani, au refuzat să coopereze şi să se supună controlului, ba chiar au devenit agresivi, motiv pentru care poliţiştii au încercat să-i încătuşeze.

Între timp, la faţa locului a sosit şi fratele şoferului, de 24 ani, care i-a bruscat pe agenţi. Potrivit sursei citate, „din curţile caselor apropiate au ieşit mai multe persoane care, fără să se manifeste violent faţă de poliţişti, au încercat să îşi scape consătenii, necunoscând starea de fapt„.

Ţinând cont că situaţia era extrem de tensionată, unul dintre agenţi i-a somat verbal pe cei recalcitranţi, în repetate rânduri, să înceteze acţiunile violente, iar mai apoi a tras două focuri de avertisment în plan vertical iar celălalt poliţist a solicitat sprijin din partea colegilor, folosind un spray iritant-lacrimogen, pentru a-i ţine la distanţă pe posibilii agresori.

Citeşte şi Un tânăr care conducea fără permis, prins cu focuri de armă de poliţişti

În ajutorul agenţilor a sosit o patrulă de siguranţă publică din cadrul Poliţiei Gheorgheni, care l-au condus la sediu pe conducătorul auto, iar o grupă de intervenţie rapidă din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita i-a preluat pe pasagerul din autoturism şi de fratele conducătorului în cauză.

Şoferul recalcitrant a fost supus alcooltestului, aparatul indicând o concentraţie de 1,08 mg/l alcool pur în aerul respirat. Acesta a fost condus la Spitalul Municipal Gheorgheni, unde i s-au recoltat probe biologice şi este cercetat acum pentru conducere în stare de ebrietate.

De asemenea, se efectuează cercetări pentru săvârşirii infracţiunii de ultraj, urmând ca procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gheorgheni, să se pronunţe dacă suspecţii vor fi cercetaţi în stare de reţinere sau în libertate.

Citeşte şi Focuri de armă şi urmărire ca-n filme pe drumul dintre Piteşti şi Braşov VIDEO