REŢETĂ GOGOŞARI ÎN OŢET: Cum să faci cele mai bune murături

REŢETĂ GOGOŞARI ÎN OŢET: Deşi afară încă nu se poate vorbi despre toamnă, calendaristic aceasta şi-a intrat pe deplin în drepturi. Ne aflăm la jumătatea lunii septembrie şi din tradiţiile străvechi ştim că este timpul să demarăm procedurile pentru prepararea proviziilor de iarnă. În rândurile de mai jos vă prezentăm o reţetă de gogoşari în oţet, reţetă extrem de simplă şi gustoasă.

RomaniaTV.net
22 sept. 2016, 10:31
REŢETĂ GOGOŞARI ÎN OŢET: Cum să faci cele mai bune murături

REŢETĂ GOGOŞARI ÎN OŢET: 

Ingrediente

4 kg gogoșari

3 l apă

1 l oțet din vin alb

zahăr după gust

foi de dafin

10-12 căței de usturoi

boabe de piper

sare grunjoasă fără iod, după gust

Mod de preparare

Speli borcanele și le pui la sterilizat. Le lași să se răcească.

Speli gogoșarii, le îndepărtezi cotoarele și semințele și îi tai în patru. Pui într-o oală pe foc apa, oțetul, sarea, zahărul, boabele de piper și frunzele de defin. După ce a dat câteva clocote pui bucățile de gogoșari, îi ții 10 secunde și-i scoți cu o spumieră.

Cureți usturoiul și-l tai bucăți. Pui în fiecare borcan câteva bucăți de usturoi, așezi gogoșarii, mai pui câteva bucăți de usturoi iar deasupra torni amestecul de apă și oțet. Așteaptă 10 minute și unde mai este nevoie mai adaugă zeamă, astfel încât gogoșarii să fie acoperiți de lichid. Înfiletezi capacele și lași borcanele să se răcească înainte să le pui în cămară.

Sursa: Click!poftabuna.ro