Gondola din Piatra Neamţ, inaugurată cu fast de Elena Udrea şi primarul Pinalti, scoasă la vânzare

Celebra gondolă inaugurată de Elena Udrea, pe atunci ministru al Dezvoltării şi Turismului, şi fostul primar de la PDL Gheorghe Ştefan, zis Pinalti, va fi scoasă la vânzare. Autoritățile locale au decis să o vândă pentru ca Finanțele Publice și băncile să-și mai recupereze din datoriile pe care societatea Perla Invest le datorează.

05 aug. 2022, 13:44
Gondola din Piatra Neamţ, inaugurată cu fast de Elena Udrea şi primarul Pinalti, scoasă la vânzare

Gondola din Piatra Neamţ, inaugurată cu fast de Elena Udrea şi primarul Pinalti în 2008, va fi scoasă la vânzare. Consilierii  din Consiliul Local Piatra-Neamț au avizat un proiect de hotărâre prin care stația de plecare a telegondolei va fi vândută, anunţă stiri-neamţ.ro. Suma cerută este de 1.370.000 euro.

Atât telegondola, cât și pârtia de schi, telescaunul și ștrandul municipal au fost administrate prin societatea Perla Invest SRL care între timp a ajuns în insolvență.

„Dacă stația de plecare a telegondolei va fi valorificată, nu vor mai trebui vândute alte imobile, iar primăria va putea să reglementeze cu Perla Invest recuperarea debitelor din activele rămase disponibile, printre care Baza Hipică „Virgil Bărbuceanu”, instalația de telegondolă, instalația de telescaun și altele.”, a spus primarul Andrei Carabelea înaintea votului.

Citeşte şi: Noi probleme pentru Elena Udrea. Fosta „Blondă de la Cotroceni” a dat faliment, decizia de ultimă oră a judecătorilor

Conform proiectului inițiat de edilul municipiului Piatra Neamț, Andrei Carabelea, vor fi scoase la vânzare un teren intravilan în suprafață de 1.000 mp, construcție în suprafață utilă de 567 mp și o construcție în suprafață utilă de 1.707 mp aferente telegondolei.

Citeşte şi: Ministrul Turismului vrea să revigoreze „frunza” Elenei Udrea pentru a promova România: „S-au cheltuit 30 de milioane de euro şi stă nefolosită de 12 ani”

Autorităţile locale vor să vândă piciorul de plecare a telegondolei pentru ca Finanțele Publice și Alpha Bank să-și mai recupereze din banii pe care societatea Perla Invest le datorează.