Google a fost dat în judecată pentru colectarea datelor personale ale utilizatorilor în modul „incognito”

Compania Google a fost dată în judecată în Statele Unite de către mai mulţi utilizatori sub pretextul că le-a fost încălcată viaţa privată în mod ilegal fiind urmăriţi cu toate că navigau în modul "incognito", relatează BBC.

RomaniaTV.net
03 iun. 2020, 09:45
Google a fost dat în judecată pentru colectarea datelor personale ale utilizatorilor în modul „incognito”

Reclamanții cer cel puțin 5 miliarde de dolari de la Google și Alphabet, compania care deține Google, într-un proces colectiv. Mulți utilizatori presupun că istoricul căutărilor nu le este urmărit când folosesc opțiunea de navigare în mod „incognito” a Google Chrome, dar compania susține că nu este cazul.

Citește și: Google sprijină site-urile care publică teorii conspiraţioniste despre COVID-19. Gigantul ajută proprietarii să-şi crească veniturile

Google neagă că acest lucru este ilegal și susține că nu ascunde faptul că datele sunt colectate în acest mod. Folosirea modului „incognito” în Google Chrome le oferă utilizatorilor opțiunea ca istoricul activității lor pe internet să nu fie salvat în browser sau pe dispozitivul folosit.

Plângerea susține că Google „nu poate continua să colecteze date într-un mod ascuns și neautorizat de la fiecare cetățean american cu un calculator sau telefon”.

Negând cu vehemență acuzațiile, purtătorul de cuvânt al Google Jose Castanada a declarat că „după cum indicăm de fiecare dată când utilizatorii deschid un tab în modul incognito, site-urile web au posibilitatea de a colecta informații despre activitatea din timpul navigării”.

Colectarea informațiilor privind istoricul căutărilor ajută site-urile web să „evalueze randamentul conținutului, produselor, publicității și a mai multor lucruri”, pretinde motorul de căutare. Deși navigarea în mod privat este disponibilă în Google Chrome de ceva timp, firma de avocatură Boies Schiller Flexner a declarat că a hotărât recent să reprezinte trei reclamanți din Statele Unite.


loading...
Partenerii noștri