Google îl sărbătoreşte pe arhitectul Mies van der Rohe, printr-un logo special FOTO

Google sărbătoreşte marţi 126 de ani de la naşterea arhitectului german Ludwig Mies van der Rohe, cu un logo inedit.

RomaniaTV.net
27 mart. 2012, 05:57
Google îl sărbătoreşte pe arhitectul Mies van der Rohe, printr-un logo special FOTO

Cunoscut drept Mies, arhitectul a plecat din Aachen, Germania, la vârsta de 19 ani şi a creat prima sa clădire, Casa Riehl, la 21 de ani.

El s-a aflat în spatele designului a numeroase case din Germania, după care şi-a îndreptat atenţia spre mobilă, în special scaune şi mese.

Ultima sa casă construită în Germania a fost Casa Lemke din Berlin. El a emigrat apoi în SUA, unde şi-a continuat munca.

A devenit şeful Institutului Armour – cunoscut acum drept Institutul de Tehnologie din Illinois – în 1938. Mies a creat mai multe clădiri din campus.

Apartamentele Promontory din Chicago au reprezentat primul bloc înalt creat de Mies, urmat apoi de Apartamentele Lake Shore.

Casa sa 50×50 a fost unul din proiectele sale celebre, create drept o soluţie la construcţia masivă de case, însă nu a fost niciodată construită.

Imaginea folosită de Google drept logo ne prezintă designul SR Crown Hall de la Institutul de Tehnologie din Illinois, terminat în 1956.

Descris drept o operă de artă, este creat doar din oţel şi sticlă, în exterior. Clădirea a fost avariată când un aparat folosit pentru uscarea betonului a explodat, distrucând aproape jumătate din primul etaj şi cauzând daune de 100.000 de dolari. În 1956 a fost terminată.

SR Crown Hall din Chicago

Mies van der Rohe

Casa Riehl din Germania


Casa Lemke din Germania

Apartamentele Promontory din Chicago

Lake Shore Apartments

Proiectul casei 50×50

Scaunele Barcelona, create de Mies