Google Maps, înlocuit de hărţile 3D realizate din postări pe Facebook VIDEO

Apple a achiziţionat compania C3 Technologies, care realizează hărţi digitale în format 3D, ce reproduc fidel imaginea tuturor oraşelor. Noua tehnologie ar putea înlocui Google Maps şi ar putea fi încorporată în viitorul sistem de operare iOS.

RomaniaTV.net
01 nov. 2011, 12:29
Google Maps, înlocuit de hărţile 3D realizate din postări pe Facebook VIDEO

Utilizatorii de iPhone-uri ar putea beneficia de anul viitor de o îmbunătăţire a softului de navigare al smartphone-urilor produse de Apple, în urma cumpărării companiei C3 Technologies de către Apple, informează Daily Mail.

C3 permite inserarea de postări Facebook în cadrul hărţilor 3D şi oferă o imagine aproape identică a fiecărui obiectiv dintr-o localitate.

C3 se caracterizează drept „lider de piaţă în rândul furnizorilor de mape în format 3D, oferind modele foto realiste ale lumii în ceea ce priveşte căutarea, navigarea şi sistemele de informaţii geografice”.

Achiziţia companiei suedeze C3, care a făcut parte din Saab, a costat-o pe Apple 240 de milioane de dolari.

Tehnologia C3 ar putea înlocui Google Maps într-un viitor sistem de operare iOS.

9to5 Mac susţine că ar fi surprinzător ca Apple să păstreze Google Maps în iOS 6, având în vedere faptul că în numai un an a introdus Siri în iOS. „Am fi surprinşi să vedem acelaşi Google Maps în iOS 6. Ne aşteptăm la ceva mult, mult mai mare”.

Apple a confirmat că doreşte să îmbunătăţească software-ul de navigare.