Google ştie deja la ce te gândeşti

Cu toate că în faţa computerului, pentru cei mai mulţi dintre noi, Google este cel mai bun prieten, întrebările pe care le punem de cele mai multe ori sunt simple. Aceasta simplitate este rezultatul obisnuinţei noastre de a crea un tipar de informaţii pe care le cerem de la Google într-o forma predefinită.

RomaniaTV.net
29 nov. 2012, 09:40
Google ştie deja la ce te gândeşti

Un studiu recent al celor de la Google şi-a propus să descopere lucrurile la care cei mai mulţi oameni, doresc să ştie răspunsul, dar evită să pună întrebarea pe Google Search. Intitulat Daily Information Needs, noul studiu va sta la baza unei noi direcţii pe care încearcă să meargă gigantul cu motorul sau de căutare şi cu Google Now pe Android, scrie Playtech.ro.

Pentru o experienţă concludentă fiecare persoană implicată în studiu era contactat de 8 ori pe zi pe parcursul a trei zile pentru a fi întrebat de lucrurile pe care îşi doreşte să le ştie în acel moment. Cum era şi normal, cele mai multe răspunsuri au fost banalităţi cotidiene. Cât de lungă este coada la alimentară, cine este actorul care vine spre tine pe stradă sau, în momentul in care citeşti o carte, care sunt legile fundamentale ale roboticii. O posibilă interpretare a rezultatelor studiului a venit de la Jon Wiley – Lead user experience designer la Google Search.

,,Motorul perfect de căutare îţi va oferi exact ce ai nevoie la momentul în care ai nevoie, de multe ori şi fără să întrebi.”

Citeşte continuarea articolului despre Google pe Playtech.ro.