Grănicer ucrainean, ucis la frontiera cu Rusia

Separatişti proruşi din estul Ucrainei au tras cu obuze de mortier asupra unui post de frontieră, în noaptea de marţi spre miercuri, omorând un grănicer şi rănind alţi patru, au anunţat trupele care asigură protecţia frontierei pe site, relatează AFP.

02 iul. 2014, 08:33
Grănicer ucrainean, ucis la frontiera cu Rusia

Aproximativ 20 de obuze au fost trase din cătunul Markino, situat la postul de frontieră Novoazovsk, în regiunea Doneţk, a precizat sursa citată.

Separatiştii au deschis focul şi asupra unui grup de grăniceri care se îndrepta către acest post pentru a intra de gardă. Patru dintre ei au fost răniţi, dintre care trei grav.

Armistiţiul din estul Ucrainei a expirat. Poroşenko anunţă STARE DE RĂZBOI: Îi vom ATACA

Preluarea controlului la frontiera cu Rusia este unul dintre principalele obiective ale „operaţiunii antiteroriste” declanşate de Kiev după expirarea luni a armistiţiului pe care Petro Poroşenko a decis să nu-l prelungească. Kievul vrea să-şi asigure controlul asupra teritoriului naţional şi să împiedice pătrunderea de întăriri pentru separatiştii proruşi.

Presa ucraineană a scris miercuri dimineaţa că tiruri de artilerie aveau loc în zona oraşului Doneţk, centrul uneia dintre cele două regiuni separatiste, dar aceste tiruri nu au fost auzite în localitate, în care se află o echipă de jurnalişti AFP.