GREŞEALA MAJORĂ pe care o faci când te protejezi de coronavirus. Dr. Streinu-Cercel a arătat care e GESTUL fatidic

Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului „Matei Balș”, a anunțat joi testarea unui eșantion de 10.000 de persoane din București pentru infecție cu coronavirus, dar cere în continuare mare atenţie la prevenţie.

27 mart. 2020, 09:40

Greșeala majoră pe care o facem atunci când vrem să ne protejăm de coronavirus a fost exemplificată de dr. Adrian Streinu-Cercel în întâlnirea cu primarul Gabriela Firea și primarul sectorului 1, Daniel Tudorache.

Managerul Institutului „Matei Balș” din Capitală, dr. Streinu-Cercel a arătat care e gestul care ne îmbolnăvește fără să ne dăm seama. Este vorba de ducerea telefonului mobil la gură, în mod instinctiv, în condițiile în care suntem atenți în rest să nu ducem mâna spre față.

Adrian Streinu Cercel, mesaj pentru ROMÂNI. Ce spune despre apa de la robinet în perioada pandemiei de CORONAVIRUS

„Unde e curățenie nu e virus. Virusul stă pe jos, pe clanțe, pe uși, pe geamuri. Acolo unde punem mâna este și virusul. De-acolo îl luăm și-l ducem cu telefoanele mobile pe față și apoi îl tragem de pe față și-l ducem în dreptul nasului„, a spus medicul epidemiolog 

Primăriile trebuie să spele de dimineața până seara șoselele, clanțele și gardurile cu apă hiper-clorizată, a mai spus dr. Streinu-Cercel.

România începe testarea în masă pentru COVID-19. Anunţul făcut de Adrian Streinu Cercel şi Grupul de Comunicare Strategică

„Clorul este cel care inactivează acest virus Avem stații de apă de unde putem să luăm apa și să spălăm tot”, a precizat medicul. Acesta a spus că peste o săptămână vom vorbi în România de transmitere comunitară și „alta va fi situația”.

Profesorul Adrian Streinu Cercel a declarat joi, într-o intervenție live pe Facebook, că deocamdată ne aflăm în faza de transmitere local- comunitară a coronavirusului.

„Deocamdată vorbim de o transmitere local – comunitară. Peste o săptămână vorbim de transmitere comunitară și lucrurile se vor schimba radical”, a declarat profesorul Streinu Cercel.

Adrian Streinu Cercel: Primul vaccin pentru coronavirus va fi adus spre testare în România