Grecia intensifică procesul de testare la singura graniţă rămasă deschisă

Autorităţile elene au adoptat noi măsuri de referitoare la restricţionarea accesului turiștilor pe teritoriul Greciei. La singurul punct de frontieră rămas deschis, Kulata - Promachonas, s-au înregistrat cele mai multe cazuri de coronavirus, scrie ekathimerini.com.

RomaniaTV.net
13 iul. 2020, 16:57
Grecia intensifică procesul de testare la singura graniţă rămasă deschisă

Astfel, autorităţile de la Atena vor intensifica procesul de testare la graniţă pentru a evita ca turiştii balcanici infectaţi să răspândească infecţia pe teritoriul elen. Potrivit autorităților elene, la granița Kulata au fost înregistrate de patru ori mai multe cazuri de coronavirus decât pe Aeroportul din Atena.

Citeşte şi Medic din Italia, lovit cu pumnii şi picioarele de un român nemulţumit de tratamentul primit

De asemenea, executivul de la Atena va verifica autenticitatea testului de Covid, măsura aplicându-se graniței deschise. Autoritățile vor permite următoarele zboruri internaționale:

  • dinspre Marea Britanie: începând cu 15 iulie
  • dinspre Suedia: începând cu 22 iulie.

În funcţie de evoluţia epidemiologică din SUA, grecii au în plan, pentru finalul lunii iulie, și reluarea zborurilor cu SUA.

Grecia înregistrează, în prezent, un număr de 3.803 de cazuri de coronavirus, peste 100 fiind raportate începând cu 15 iunie, dată la care s-a redeschis turismul. Duminică, 12 iulie, Grecia a raportat 31 de noi cazuri și niciun deces. Redeschiderea turismului a reprezentat o măsură foarte importantă pentru statul elen, turismul jucând un rol vital în economia ţării.