Grecia introduce vaccinarea obligatorie a acestor categorii profesionale. Anunţul făcut de autorităţile elene!

În ultima vreme, Grecia se confruntă cu o explozie a cazurilor de coronavirus. Autortiăţile elene urmează să anunţe săptămâna viitoare obligativitatea vaccinării anumitor categoriiprofesionale, inclusiv a personalului medical.

08 iul. 2021, 19:42
Grecia introduce vaccinarea obligatorie a acestor categorii profesionale. Anunţul făcut de autorităţile elene!

Grecia introduce vaccinarea obligatorie a acestor categorii profesionale. În luna iunie, comitetul elen pentru bioetică a recomandat vaccinarea obligatorie pentru angajaţii din domeniul sănătăţii şi pentru cei din centrele de îngrijire a vârstnicilor doar „ca măsură de ultimă instanţă”, cu un calendar bine stabilit, dacă eforturile ce vizează încurajarea vaccinării în rândul populaţiei generale se dovedesc ineficiente.

Grecia introduce vaccinarea obligatorie a acestor categorii profesionale. Anunţul făcut de autorităţile elene!

„Guvernul a primit recomandări relevante de la Comitetul naţional pentru bioetică în privinţa vaccinărilor obligatorii pentru grupuri profesionale specifice”, a declarat Aristotelia Peloni, purtătoarea de cuvânt a Guvernului grec, într-o conferinţă de presă organizată joi.

Decizii relevante în această chestiune vor fi anunţate săptămâna viitoare, a adăugat ea.

Doar 38% dintre grecii eligibili să fie vaccinaţi au fost vaccinaţăi cu două doze de vaccin împotriva Covid-19.

Guvernul a anunţat măsuri de încurajarea vaccinării anticovid, constând în cecuri-cadou în vaoare de 150 de euro destinate tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani, cu speranţa de a vaccina 70% din populaţie până în toamnă.

După ce mai multe săptămâni de scădere au determinat autoritătile să elimine majoritatea restrictiilor, iată că numărul îmbolnăvirilor a crescut semnificativ. Autorităţile elene au raportat miercuri, 7 iulie, 1816 noi infectări cu noul coronavirus. Şi cu o zi înainte numărul cazurilor noi COVID-19 a fost unul îngrijorător – 2.181 de noi infectaţi cu SARS-COV 2. Ca o comparaţie, în urmă cu două săptămâni, numărul îmbolnăvirilor era de patru ori mai mic – 545 cazuri.

Grecia, ţară puternic dependentă de turism, a ridicat cea mai mare parte a restricţiilor pentru călătorii şi activităţi recreative, eliminând şi purtarea obligatorie a măştii în spaţiile deschise.

Lockdownul instituit în noiembrie anul trecut a costat economia greacă miliarde de euro. Guvernul elen a declarat că nu va închide din nou economia doar pentru a proteja o minoritate nevaccinată. Până în prezent, circa 38% din populaţia Greciei eligibilă pentru vaccinarea anti-COVID-19 a fost imunizată contra COVID-19 cu schema completă de vaccinare. Autorităţile elene şi-au propus ca până în toamnă să ajungă la un procent de 70%.

Citeşte şi: Vacantele românilor, în pericol după explozia cazurilor de coronavirus din Grecia. Numărul îmbolnăvirilor, de patru ori mai mare decât în urmă cu două săptămâni