Gregorian Bivolaru a câştigat la CEDO. România trebuie să-i plătească DAUNE liderului MISA

CEDO a decis marţi că autorităţile din România i-au încălcat liderului Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA), Gregorian Bivolaru, dreptul la judecarea cauzei sale în termen rezonabil. De asemenea, România este obligată să-i plătească lui Bivolaru daune morale în valoare de 1.200 de euro, plus cheltuielile de judecată.

RomaniaTV.net
02 oct. 2018, 09:55
Gregorian Bivolaru a câştigat la CEDO. România trebuie să-i plătească DAUNE liderului MISA

„În hotărârea Camerei de astăzi în cazul lui Bivolaru v. România (nr.2) (cererea nr. 66580/12) Curtea Europeană a Drepturilor Omului a considerat, în unanimitate, că nu a existat nici o încălcare a articolului 6 § 1 (dreptul la un proces echitabil) al Convenției Europene a Drepturilor Omului şi o încălcare a articolului 6 § 1 (dreptul la un proces echitabil într – un termen rezonabil) cu privire la durata termenului procedura”, a decis CEDO. 

Completul de judecată CEDO a decis, cu şase voturi pentru şi unul împotrivă, ca România să-i plătească lui Gregorian Bivolaru daune morale în valoare de 1.200 de euro şi 5.000 de euro pentru a acoperi costurile şi cheltuielile reclamantului.

DECIZIA CEDO AICI