Durerile de articulare sunt o mare bătaie de cap! Dr. Tarek Naser a dezvăluit tratamentul minune care ne scapă de ele

Durerile articulare ne pot da extrem de multe bătăi de cap, iar în sezonul rece, din cauza schimbărilor de temperatură acestea se pot accentua dramatic. Doctorul ortoped Tarek Nazer a dezvăluit care este tratamentul care ne poate ajuta să scăpăm de această suferință.

12 feb. 2023, 13:09
Durerile de articulare sunt o mare bătaie de cap! Dr. Tarek Naser a dezvăluit tratamentul minune care ne scapă de ele

Durerile articulare sunt extrem de neplăcute în general, însă se pare că iarna acestea sunt și mai accentuate. Deși ne vine greu să credem, nu numai oamenii în vârstă se confruntă cu astfel de probleme, ci și cei tineri. Mai mult, majoritatea dintre noi am simțit pe pielea noastră aceste dureri, măcar o dată în viață.

Citește și: Alimentul medicament care are o mulțime de beneficii! Este sănătos, sățios și te ajută să slăbești

Durerile articulare pot fi cauzate de sedentarism, de schimbările de temperatură și chiar și de o moștenire genetică nefericită. Acestea pot genera probleme serioase de mobilitate și ne putem trezi în imposibilitatea de a ne desfășura unele dintre activitățile zilnice. Doctorul Tarek Nazer dezvăluie mai multe despre această problemă, dar și câteva trucuri despre cum o putem trata.

„Pacienții care-mi ajung la cabinet, un procent important, acuză dureri în zona articulațiilor. Fie că ne referim la cele din zona gleznei, a cotului, șoldului, genunchilor, umărului, coloanei vertebrale sau la încheietura mâinii, disconfortul este important. De cele mai multe ori, după o consultație amănunțită, prima recomandare pe care o fac merge inevitabil către un protocol de tratament, fie fizio-kinetoterapie, fie cu infiltrații intra-articulare, în funcție de problemă.”, explică dr. Tarek Nazer, Medic Primar Ortopedie, Traumatologie și Medicină Sportivă.

Conform medicului ortoped, tratamentul care a avut cea mai mare eficiență presupune o serie de infiltrații intra-articulare. Acestea ajută la amelorarea durerii și la reducerea inflamațiilor. Majoritatea studiilor clinice, care au studiat acest tip de tratament de-a lungul anilor, au demonstrat că infitrațiile au rezultate extraordinare.

Acest tip de tratament este potrivit pentru o gamă variată de afecțiuni, dintre cele mai variate, precum:

 • Chist Baker
 • Bursita
 • Sindromul de tunel carpian
 • Condromalacia rotulei
 • Tenosinovita de Quervain
 • Umăr înghetat
 • Guta
 • Artrită reumatoidă juvenilă
 • Lupus
 • Neuromul Morton
 • Sindrom de durere myofascial
 • Osteoartrita (coxartroza, gonartroza)
 • Fasceita plantară
 • Artrita psoriazică
 • Artrita reactivă
 • Poliartrita reumatoidă
 • Leziunile coafei rotatorii
 • Sarcoidoza
 • Artroza
 • Gonartroza
 • Leziuni de menisc

„Mecanismul de acțiune include reducerea inflamatiei prin limitarea dilatarii capilare și a permeabilității structurilor vasculare. Acești compuși limitează acumularea de leucocite polimorfonucleare și macrofage și reduc eliberarea de kinine vasoactive. Ei inhibă, de asemenea, eliberarea de enzime distructive care atacă și distruge țesutul normal. În plus, noile cercetări sugerează că pot inhiba eliberarea de acid arahidonic din fosfolipide, reducând astfel formarea de prostaglandine, care contribuie la procesul inflamator.”, explică chirurgul ortoped.

Pentru a acționa infitrațiile au nevoie de peste 24 de ore de la aplicarea tratamentului.

„În timpul acționării, pacientul poate experimenta o intensificare a durerii, dar care cedează de obicei la antiinflamatorii. Efectul tratamentului începe să se vadă după câteva zile și poate dura chiar și câteva luni. Numărul de infiltratii pe care le puteți primi într-un an, în general, este determinat de specialistul ortoped, în funcție de patologie și de istoricul medical al pacientului.”, conchide dr. Tarek Nazer, Medic Primar Ortopedie, Traumatologie și Medicină Sportivă.

Aceste infiltrații presupun injectarea cu plasmă îmbogățită cu trombocite și alți compuși care motivează țesutul afectat să se vindece și să se regenereze. Injecțiile se fac în zonele afectate. În cazul durerilor articulare, medicul ar putea recomanda infiltrațiile cu celule stem sau cu acid hialuronic,

„Rolul acestor infiltrații este multiplu: protector al cartilajului articular prin proprietățile vâscoase ale injecției –  moleculele de Acid Hialuronic din lichidul sinovial, acționează ca lubrefiant, protejând suprafețele articulare de deteriorarea mecanică, prin proprietăți elastice – sub presiunea generată de încărcarea articulară (greutatea corpului), acidul hialuronic din lichidul sinovial acționează ca un absorbant de șocuri, protejând cartilajul față de traumatismul compresivă, nutrient al cartilajului articular, protector al țesutului sinovial: Acidul Hialuronic reprezintă o barieră protectoare pentru membrana sinovială și maschează receptorii pentru inflamație de la nivelul genunchiului, scăzând inflamația.”, explică dr. Tarek Nazer.

„Infiltrațiile cu celule STEM reprezintă un tratament non-chirurgical de vindecare, folosit în foarte multe domenii, inclusiv în ortopedie și în medicică sportivă. Practic sunt injectate în regiunea afectată pentru a stimula și a spori procesul de vindecare. Celulele stem sunt extrase din țesutul adipos sau măduva osoasă, iar infiltrația cu celule STEM acționează conform sistemului natural de vindecare al organismului. Avantajul este dat de concentrația foarte mare, care,  odată injectate, inițiază și amplifică procesul de vindecare. Infiltrația cu celule STEM acționează conform sistemului natural de vindecare al organismului.”, ”, conchide dr. Tarek Nazer, Medic Primar Ortopedie, Traumatologie și Medicină Sportivă.

Citește și: 3 analize medicale pe care orice femeie trebuie să le facă. Sunt recomandate de Dr. Oz