Greseli pe care le faci când foloseşti crema de protecţie solară

Cremele de protecţie solară te ţin departe de bolile provocate de razele ultraviolete, dacă le foloseşti corect. Dacă aplici crema o singură dată pe zi, atunci când ieşi în soare, ea poate fi ineficientă, iar riscul de cancer de piele e la fel de mare ca atunci când nu foloseşti crema.

RomaniaTV.net
28 iun. 2014, 14:06
Greseli pe care le faci când foloseşti crema de protecţie solară

Cea mai mare greseala pe care o poti face este sa nu te dai cu crema de protectie solara. Nu doar ca riscul de a face cancer de piele va fi mai mare, vei risca si ca pielea sa iti imbatraneasca mai repede. Atunci cand cumperi o crema de protectie solara, SFP inseamna protectia fata de razele UVB. Ca sa beneficiezi de un produs de protectie si pentru razele UVA, pe ambalaj trebuie ca produsul pe care il cumperi sa aiba si un logo. 95% dintre produsele de protectie solara folosesc logo-ul UVA.

1. Folosesti aceeasi crema mai multi ani la rand

Data expirarii cremei de protectie solara este importanta. Daca alte produse mai pot fi folosite si dupa data expirarii, cremele de protectie solara contin ingrediente ce se deterioreaza in timp. Protectia solara nu va mai fi eficienta si, in plus, in ambalajul cremei tale vor patrunde bacterii si microbi. Este bine sa citesti cu grija prospectul si sa o pastrezi in mod adecvat. Nu folosi crema de protectie solara de pe un an pe altul.

2. Folosesti produse 2 in 1

Un fond de ten 2 in 1, care are si protectie solara, poate parea practic, dar asta nu inseamna ca si functioneaza. O parte a problemei este cantitatea: putin fond de ten nu este echivalentul cremei pe care ti-ai intinde-o pe fata. Nicio femeie nu isi intinde pe fata atat de mult fond de ten incat sa suplineasca o cantitate suficienta de crema de protectie solara. Mai mult, adesea fondul de ten se sterge pana la sfarsitul zilei si nu il reimprospatezi asa cum ar trebui sa faci cu o crema de protectie solara. E minunat ca exista si produse de machiaj sau de ingrijire care au factor de protectie solara, insa acest lucru nu te scuteste sa folosesti o crema destina special acestui lucru.

Articol integral pe curademiere.ro.