Grevă de avertisment la ANAF! Cine va rămâne la ghișee în cele două ore de protest

Sindicaliştii din ANAF organizează marţi dimineaţă o grevă de avertisment şi pichetarea Ministerului de Finanţe. Manifestarea a început de la ora 08:00 și va dura două ore.

22 aug. 2023, 08:33
Grevă de avertisment la ANAF! Cine va rămâne la ghișee în cele două ore de protest
Grevă de avertisment la ANAF! Cine va rămâne la ghișee în cele două ore de protest

Grevă de avertisment la ANAF! La această acțiune vor participa doar angajații din Finanțe care sunt membri ai Federației Sindicatelor din Administrația Fiscală „Solidaritatea”, afiliată la Blocul Național Sindical (BNS).

Citește și Care sunt veniturile salariale care încă nu sunt impozitate. Angajaţii care au un spor important la leafă din septembrie

Grevă de avertisment la ANAF!

În intervalul 08:00 și 10:00, cât va dura greva de avertisment, sindicaliștii protestatari vor suspenda activitatea, însă vor sta la locurile de muncă. Mai mult, simultan cu greva de avertisment va avea loc, de la ora 09:00, un miting de protest în fața sediului Ministerului Finanțelor.

Președintele Federației „Solidaritatea”, Dorin Modure, a declarat că s-a ajuns aici pentru că nu au reușit să negocieze cu Guvernul, astfel încât să primească garanții că își vor păstra locurile de muncă și veniturile cel puțin la nivelul actual și că vor avea un statut propriu.

„Din câte știu eu, suntem singura organizație sindicală care marți vom face grevă de avertisment, la nivel național. Deci, marți, între orele 8:00 și 10:00, vor fi în grevă membrii noștri, cei care sunt acum, destul de puțini, fiind o perioadă de concedii.

Între 8:00 și 10:00 va fi greva de avertisment, iar între 09:00 și 10:00, avem pichetarea Ministerului de Finanțe”, a declarat președintele Federației Sindicatelor din Administrația Fiscală „Solidaritatea”, pentru Gândul.

De asemenea, președintele Federației „Solidaritatea”, a anunțat că la pichet nu vor fi mulți protestatari, pentru că angajații care sunt în grevă de avertisment nu pot pleca din unitățile fiscale în care lucrează, aceștia având dreptul doar să suspende activitatea în cele două ore.

”N-am centralizat pe sute, cu siguranță. La minister vom fi câteva zeci, pentru că legea spune că, pe perioada grevei de avertisment, personalul care participă, trebuie să fie în unitate. În fața Ministerului Finanțelor o să fim simbolic, cu câteva zeci de oameni, nu mai mult, și oricum n-am cerut mai mult în protocolul cu Primăria”, a mai spus Dorin Modure.

Cât timp va dura greva de avertisment contribuabilii care au în plan să meargă la ghișeele administrațiilor fiscale unde lucrează angajați care sunt membri ai Federației „Solidaritatea” trebuie să se aștepte la posibile întârzieri și cozi..

„Cu membrii noștri, cu siguranță nu vor vorbi, ci numai cu alții, care nu fac parte din organizația noastră. Nu toți angajații din Ministerul de Finanțe și din ANAF sunt la noi în sindicat, asta e clar”, a afirmat președintele Federației Sindicatelor din Administrația Fiscală „Solidaritatea”.

Totodată, liderul sindical a ținut să precizeze că după greva de avertisment se poate ajunge și la grevă generală.

„Greva generală din data de 24 august a fost anunțată și de către noi, inițial ca intenție, dar noi nu am făcut demersurile pentru data de 24 neapărat. Conform prevederilor Legii dialogului social, una din condițiile premergătoare grevei generale este greva de avertisment.

Noi facem marți greva de avertisment, urmând ca în viitor să fie luată în discuție și o grevă generală. Dar, trebuie să treacă obligatoriu două zile până la declanșarea grevei propriu-zise și probabil că va trece mai mult”, a spus Dorin Modure.

Citește și Grevă de avertisment la ANAF. Ministrul Marcel Boloş anunţă majorarea salariilor