Greva profesorilor schimbă calendarul înscrierii în clasa pregătitoare în anul școlar 2023 – 2024

Ministerul Educaţiei a anunţat că a fost actualizat calendarul înscrierii în clasa pregătitoare. Ordinul cu noile date a fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial.

26 mai 2023, 12:16
Greva profesorilor schimbă calendarul înscrierii în clasa pregătitoare în anul școlar 2023 – 2024

Greva profesorilor schimbă calendarul înscrierii în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2023 – 2024. Ministerul Educației a anunțat vineri că a fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial ordinul de ministru pentru modificarea Calendarului înscrierii în învățământul primar 2023 – 2024.

”În perioada 3 – 18 mai au fost depuse și validate cererile de înscriere de către părinți/tutori legal instituiți/reprezentanți legali.

Pentru următoarea perioadă, referitor la înscrierea în învățământul primar 2023-2024, vă comunicăm următoarele:

Pentru prima etapă de înscriere:

în perioada 29 mai – 6 iunie 2023, vor avea loc:

  • procesarea, la nivelul unităților de învățământ, a cererilor prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, pe locurile rămase libere;
  • repartizarea, la școala de circumscripție, a copiilor ai căror părinți/tutori legal instituiți/reprezentanți legali au solicitat înscrierea la altă școală decât școala de circumscripție și nu au fost repartizați din lipsă de locuri și care au exprimat această opțiune în cererea de înscriere;
  • afișarea, în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratelor școlare a listei copiilor înmatriculați și a numărului de locuri libere.

Citește și: Anunţul Guvernului pentru profesori: Aici nu suntem la piaţă şi ca atare nu operăm cu oferte. Nici măcar la mall

 

Pentru a doua etapă de înscriere:

în perioada 6 – 12 iunie vor avea loc:

  • depunerea, la unitatea de învățământ, a cererilor de înscriere pentru copiii care nu au fost cuprinși în etapa anterioară;
  • validarea cererilor de înscriere la unitatea de învățământ aflată pe prima poziție în opțiunile privind înscrierea copiilor.

În perioada 13-19 iunie vor avea loc:

  • procesarea cererilor de înscriere, la nivelul unității de învățământ, în limita locurilor rămase libere;
  • afișarea la fiecare unitate de învățământ a listelor finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare.

În perioada 1 – 8 septembrie 2023, vor fi soluționate, de către inspectoratele școlare, cererile părinților/tutorilor legal instituiți/reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ”, a transmis Ministerul Educației.

Citește și: Mare sfidare! Guvernul oferă profesorilor ajutoare „anti-sărăcie” de 2.500 de lei și o majorare cu 9% pentru personalul nedidactic (VIDEO)