Grindeanu: Proiectul de lege privind descentralizarea a fost trimis spre avizare pentru hotărârea de guvern

Publicat: Vineri, 07 Aprilie 2017 17:47 // Actualizat: Vineri, 07 Aprilie 2017 17:47 // Sursa: romaniatv.net

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, vineri, la Timişoara, că proiectul de lege privind descentralizarea se află pe site-ul Ministerului Dezvoltării şi a fost trimis spre avizare ”pentru hotărârea de guvern”, el precizând că una dintre prevederile acestuia este trecerea taberelor şcolare din administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului în cea a autorităţilor locale sau judeţene.

Sorin Grindeanu, care a participat la aniversarea a 25 de ani de la înfiinţarea Consiliului Judeţean Timiş, a declarat că proiectul de lege privind descentralizarea a fost publicat pe site-ul Ministerul Dezvoltării, fiind ”pe circuit pentru avizare”.

Proiectul de lege privind descentralizarea este pe site-ul Ministerului Dezvoltării, a fost trimis spre avizare pentru hotărârea de guvern. E pasul premergător descentralizării pentru că asta ne-a spus Comisia Europeană că era nevoie şi asta lipsea până acum, această strategie pentru descentralizare. A plecat de la Ministerul Dezvoltării, e pe circuit pentru avizare, am făcut un apel inclusiv ieri, la întâlnirea pe care am avut-o la Sinaia cu miniştri ca până miercuri la şedinţa de guvern să fie adoptată această strategie de descentralizare”, a spus Grindeanu.

Premierul a precizat că, potrivit acestui proiect, taberele şcolare pot reveni în administrarea consiliilor judeţene sau primăriilor.

Ca să revin, să spun punctual un lucru, am cerut Ministerului Tineretului şi Sportului ca toate taberele din judeţul Timiş şi nu doar din judeţul Timiş, ci toţi cei care solicită, fie din administraţiile publice locale, fie judeţene, să facă urgent transferul. E un exemplu cum a fost în urmă cu două săptămâni, un exemplu la Tulcea unde o anumită instituţie centrală se ţinea cu dinţii de un anumit obiectiv nefacând nimic. Asemenea şi la tabere. Sunt ani de zile în care nu s-a investit nimic, nu s-a făcut nimic, exemplele sunt foarte multe şi sunt exemple şi în Timiş. În momentul în care le transferăm la autorităţile locale, judeţene şi ei se vor ocupa de aceste locaţii eu cred că e un lucru bun”, a mai spus Grindeanu.

În judeţul Timiş există trei tabere şcolare, la Bogda, la Poeni Strâmbu şi la Chevereşu Mare, însă tabăra de la Bogda nu este funcţională.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra (PSD), a anunţat, recent, că instituţia face demersuri pentru a prelua aceste tabere şcolare.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
descentralizare Hotărâre de Guvern ministerul dezvoltării Sorin Grindeanu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8378
RON
06 Jul
noapte 21 °
zi 36 °
Ultimele joburi adaugate
24 H