Guvern: Vicepreşedintele SUA i-a mulţumit premierului Dăncilă pentru intenţia de mutare a ambasadei la Ierusalim

Mike Pence, vicepreședintele SUA, i-a mulțumit premierului Viorica Dăncilă pentru poziția exprimată în legătură cu intenția de mutare a ambasadei României la Ierusalim, anunţă guvernul într-un comunicat, după întâlnirea de luni a celor doi oficiali. 

RomaniaTV.net
25 mart. 2019, 15:30
Guvern: Vicepreşedintele SUA i-a mulţumit premierului Dăncilă pentru intenţia de mutare a ambasadei la Ierusalim

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit luni cu vice-președintele SUA, Mike Pence, în marja reuniunii AIPAC ce are loc la Washington.

„Vicepreședintele SUA a mulțumit premierului Viorica Dăncilă pentru poziția exprimată în legătură cu intenția de mutare a ambasadei României la Ierusalim și pentru sprijinul și angajamentul față de relația transatlantică, precum și pentru contribuțiile sale operaționale și conceptuale atât în regiunea Mării Negre, cât și, mai larg, în plan internațional. Totodata, vicepreședintele SUA a anunțat că va efectua un turneu în Europa de Est, ocazie cu care va vizita și România”, se arată într-un comunicat de presă al guvernului.

Viorica Dăncilă l-a asigurat pe vicepreședintele SUA de angajamentul României pentru consolidarea și dezvoltarea Parteneriatului Strategic bilateral, cu accent special pe intensificarea schimburilor economice și sporirea prezenței investiționale americane în România.

Cei doi oficiali au recunoscut rolul important pe care cooperarea dintre militarii români și americani, în Europa sau în teatrele de operații din lume, îl are pentru consolidarea păcii și securității și apărarea valorilor care unesc cele două țări.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a reconfirmat angajamentul ferm al Guvernului României de a continua și dezvolta programul de înzestrare al armatei române și a exprimat satisfacție pentru cooperarea cu SUA din acest punct de vedere.

În context, a fost evocată efectuarea unei vizite oficiale a prim-ministrului român, Viorica Dăncilă, la Washington, în perioada următoare, se mai arată în comunicat.

Citeşte şi: Regele Iordaniei l-a sunat pe Klaus Iohannis după ce şi-a anulat vizita în România UPDATE