Guvernul a aprobat 1,4 miliarde de lei pentru primării. Pe ce se vor cheltui banii

Guvernul a aprobat în şedinţa de luni hotărârea prin care alocă 1,4 miliarde de lei pentru 1.600 de localități, a anunţat Eugen Teodorovici, ministrul interimar al Finanțelor.

14 oct. 2019, 13:21
Guvernul a aprobat 1,4 miliarde de lei pentru primării. Pe ce se vor cheltui banii

Banii sunt alocaţi în primul rând pentru „cheltuieli de funcționare” – cheltuieli de personal, bani pentru asistenții persoanelor cu handicap, indemnizații pentru persoanele cu handicap, bunuri și servicii pentru instituțiile de învîțământ și cele pentru protecția copilului și a persoanelor cu handicap, a precizat Eugen Teodorovici.

„Practic se asigură funcționarea până la finalul acestui an și desigur și cheltuielile după acest moment. E o echilibrare pentru zona de comune, indiferent de culoarea politică a unor primari care administrează comunitățile locale”, a declarat Eugen Teodorovici după şedinţa de guvern.

Cabinetul Dăncilă s-a întrunit luni în prima ședință de guvern după ce a fost dat jos prin moțiune de cenzură. Ordinea de zi, foarte scurtă, nu avea inclusă hotărârea privind banii promiși primarilor prin programul de dezvoltare locală.