Guvernul alocă peste 155 de milioane de lei pentru a reface infrastructura distrusă de inundaţii

Premierul Florin Cîţu a anunţat vineri că Guvernul va aloca fonduri suplimentare pentru a fi refăcută infrastructura din localităţile afectate de inundaţii din acest an.

25 iun. 2021, 18:37
Guvernul alocă peste 155 de milioane de lei pentru a reface infrastructura distrusă de inundaţii

Guvernul alocă peste 155 de milioane de lei pentru a reface infrastructura distrusă de inundaţii. Premierul Florin Cîţu a explicat că va fi adoptată săptămâna viitoare o hotărâre în acest sens.

Florin Cîţu a explicat că suma alocată la nivel naţional va depăşi 155 de milioane de lei.

„Pentru că au fost situaţii în toată România de la începutul anului, săptămâna viitoare cred că vom avea o hotărâre de guvern prin care alocăm peste 155 de milioane pentru a repara tot ce a fost stricat. Şi nu este vorba doar despre Moldova, Bacău, Neamţ, Vrancea. Este vorba despre Bihor, Arad… Avem mai multe zone în România şi deja avem o sumă mai mare care s-a strâns”, a afirmat  Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă susţinută la Piatra Neamţ, conform Agerpres.

Citeşte şi: Florin Cîţu continuă răfuiala cu Ludovic Orban pentru conducerea PNL. „Nu este nicio justificare. Încearcă cineva să pună piedici Guvernului din cauze de politică internă” 

Întrebat dacă suma de 6.000 de lei alocată românilor afectaţi de inundaţii este una modică, şeful Executivului a dat de înţeles că ajutoarele sunt mai mari faţă de cele din 2020.

„Este o sumă mai mare decât cea alocată anul trecut. E o sumă de la buget. Nu ştiu dacă este modică sau depinde de la situaţie la situaţie, dar există mai multe surse. E primul pas pe care l-am făcut când am aflat de aceste situaţii”, a mai precizat Cîţu.

Citeşte şi: Prognoza meteo 26 iunie. După vremea caniculară, revin furtunile în mare parte din ţară

Meteorologii au emis vineri o atenționare COD ROȘU de ploi torențiale, vijelie puternică, grindină de medii și mari dimensiuni, frecvente descărcări electrice în județul Cluj.

Meteorologii ANM au emis o avertizare de fenomene meteorologice extreme COD ROŞU privind posibile averse torențiale ce vor depăși 40…50 l/mp, vijelie puternică, grindină de medii și mari dimensiuni, frecvente descărcări electrice în județul Cluj, dar şi în alte judeţe limitrofe.

În zonele menționate, s-a trimis un mesaj de avertizare prin sistemul RO-ALERT cu privire la incidența fenomenelor meteo preconizate.

In zona : Județul Cluj: Iara, Săvădisla, Feleacu, Băișoara, Petreștii de Jos, Ciurila, Tureni, Valea Ierii;

Se vor semnala : averse torențiale ce vor acumula 40…50 l/mp – în zona avertizată s-au acumulat în ultimele 3 ore cantități de peste 100…110 l/mp, vijelie, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, frecvente descărcări electrice.

Citeşte şi: COD ROŞU de fenomene meteo periculoase. S-a dat mesaj Ro-Alert VIDEO