Guvernul anunţă că nu se pune problema raţionalizării alimentelor, după întâlnirea premierului Ciucă cu miniştrii Energiei, Finanţelor şi Agriculturii

Premierul Nicolae Ciucă a analizat, luni, într-o întâlnire cu miniştrii Energiei, Finanţelor şi Agriculturii, impactul măsurilor adoptate de Guvern în domeniul economic şi în cel al energiei.

07 feb. 2022, 16:22
Guvernul anunţă că nu se pune problema raţionalizării alimentelor, după întâlnirea premierului Ciucă cu miniştrii Energiei, Finanţelor şi Agriculturii

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a avut, la Palatul Victoria, o întâlnire de lucru cu miniștrii Energiei, Virgil Popescu, Finanțelor, Adrian Câciu, și Agriculturii, Adrian Chesnoiu, alături de Secretarul General al Guvernului, Marian Neacșu, și de șeful Cancelariei Prim-ministrului, Mircea Abrudean.

Într-un comunicat de presă emis de Executiv după reuniunea premierului cu iniştrii amintiţi se arată că România nu este în situaţia de a lua în calcul măsuri ca raţionalizarea alimentelor.

„În cadrul reuniunii a fost analizat impactul măsurilor adoptate de Guvern în domeniile economic și energiei pentru protejarea populației și a mediului de afaceri. Reprezentanții Guvernului vor continua evaluarea situației generate de creșterea prețurilor la gaze naturale și energie electrică, Executivul fiind decis să consolideze efectele măsurilor stabilite pentru a ajuta consumatorii casnici și a asigura funcționarea în condiții optime a serviciilor publice și a economiei.

Totodată, în cadrul evaluărilor, participanţii au subliniat că, potrivit analizei specialiştilor, nu este necesară raţionalizarea alimentelor, România nefiind afectată de o asemenea perspectivă”, se arată în comunicat.

La întâlnire, alături de premierul Ciucă, au mai fost prezenţi miniştrii Energiei, Virgil Popescu, Finanţelor, Adrian Câciu, şi Agriculturii, Adrian Chesnoiu, secretarul general al Guvernului, Marian Neacşu, şi şeful Cancelariei prim-ministrului, Mircea Abrudean.

Citeşte şi: Nevaccinații au voie în supermarketurile din mall începând de azi fără certificat verde. Ce trebuie să asigure reprezentanții centrelor comerciale