Guvernul Ciucă a decis: vouchere de alimente pentru populație, în contextul inflației explozive / Sprijin acordat și pentru elevi

Guvernul Nicolae Ciucă s-a angajat să ofere categoriilor sociale vulnerabile noi forme de sprijin, în contextul inflației galopante.

09 mai 2022, 17:07
Guvernul Ciucă a decis: vouchere de alimente pentru populație, în contextul inflației explozive / Sprijin acordat și pentru elevi

Persoanele cu venituri reduse și elevii vor primi vouchere din partea executivului, a anunțat ministrul Muncii din partea PSD, Marius Budăi.

„SPRIJIN PENTRU ROMÂNIA

Astăzi am aprobat în Guvern Ordonanța de Urgență prin care se stabilește că persoanele cu venituri reduse vor primi ajutor, pentru achiziționarea de alimente. În pofida tuturor comentatorilor și postacilor de pe margine, care, atunci când au guvernat, nu au fost în stare să demonstreze nimic, PSD se ține de cuvânt!

Am acordat ajutor pensionarilor și persoanelor cu dizabilități la început de an, extindem acum categoriile de beneficiari care vor primi, în acest an, de patru ori, ajutorul pentru alimente!”, a notat Marius Budăi, pe pagina sa de Facebook.

Anunțul lui Nicolae Ciucă despre voucherele pentru persoanele vulnerabile

Măsurile de sprijin pentru populația vulnerabilă au fost anunțate și de către Nicolae Ciucă, în ședința de guvern de luni după-amiază.

„Prima ordonanţă de urgenţă pe care o vom adopta astăzi este cea referitoare la voucherele care vor fi acordate cetăţenilor cu nevoi, în sensul în care vor putea să beneficieze de masă caldă sau să procure alimente.

Este vorba de trei milioane de persoane care vor beneficia de aceste vouchere o dată la două luni. Este o măsură a cărei valoare totală este de aproximativ 3,1 miliarde de lei, iar 50%, jumătate din aceşti bani, vor proveni din fonduri europene”, a declarat Nicolae Ciucă.

Citeşte şi: Veste bună pentru 3 milioane de români. Marcel Ciolacu anunţă de când intră banii pentru voucherele sociale

Citeşte şi: Cine sunt românii care vor beneficia de vouchere pentru mâncare de la 1 iunie şi cum vor fi folosite tichetele sociale

Cine va beneficia de voucherele oferite de guvern

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, luni, la sediul partidului, despre voucherele pentru persoanele vulnerabile, că în mod categoric, se vor primi aceste vouchere de la 1 iunie de către populaţie.

Liderul PSD a spus despre voucherele pentru persoanele vulnerabile că va fi o sursă de finanţare mixtă, o parte de la buget şi oricum banii europeni, oricum întâi îi cheltui de la buget şi apoi se fgac documentele către Comisie pentru decontare. Marcel Ciolacu a precizat că acordarea voucherelor este în vigoare. „Este o Ordonanţă”, a declarat Ciolacu.

Vezi AICI categoriile de români care vor beneficia de voucherele oferite de Guvernul României.

De asemenea, tot luni, Marcel Ciolacu a anunțat că va fi inițiat un nou proiect de lege pentru desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, după ce Curtea Constituțională va redacta motivarea.