Comitet de URGENŢĂ Guvern din cauza coronavirusului

Un Comitet de Urgenţă pe tema coronavirus va avea loc luni, la ora 18:00, la Guvern. Specialiștii discută despre măsuri de prevenție și cum poate fi limitat numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus. Ministerul Sănătății, MAI dar și MAE practic toate ministerele implicate în gestionarea coronavirusului se vor întruni la solicitarea lui Ludovic Orban.

RomaniaTV.net
24 feb. 2020, 09:49
Comitet de URGENŢĂ Guvern din cauza coronavirusului

Mai multe întâlniri vor fi organizate luni la ministerele Sănătăţii şi al Afacerilor Interne, în contextul pericolului reprezentat de coronavirus.

Astfel, Comitetul de prevenire şi limitare a îmbolnăvirilor constituit de Ministerul Sănătăţii s-a întrunit, luni, în şedinţă, anunţă reprezentanţii MS.

Citeşte şi: Ministrul Sănătăţii, avertisment despre epidemia de coronavirus: „Sunt şanse foarte mari ca virusul să ajungă în ţara noastră”

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat, luni, la România TV, că autorităţile iau măsuri pentru a preveni epidemia de coronavirus în România, dar a recunoscut că sunt „şanse foarte mari” ca virusul să ajungă în ţara noastră. Din acest motiv, la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” a fost creată o facilitate în care vor fi izolate primele cazuri de pacienţi contaminaţi cu virusul care a ucis peste 2.000 de persoane.

Victor Costache a explicat că ministerul Sănătăţii, împreună cu Ministerul de Externe şi alte autorităţi lucrează la pregătirea României pentru această pandemie de două luni. Ministrul Sănătăţii a amintit că persoanele care au călătorit sau care au venit din China au fost izolate voluntar la domiciliu, sub control al Direcţiei de Sănătate Publică.

„Am luat în calcul un scenariul într-o ţară europeană în care sunt foarte mulţi români, cum este Italia, Spania sau Franţa, să crească numărul de cazuri de coronavirus. Se va lua măsura carantinării a tuturor celor care din vin acele 11 localităţi care sunt mai sever afectate. (…) Transmit un apel la calm şi să asigur că autorităţile din România se pregătesc şi sunt pregătite pentru această criză”, a declarat ministrul Sănătăţii, Victor Costache, la România TV.

Citeşte şi: Al PATRULEA deces în Italia din cauza coronavirusului a fost confirmat. Autorităţile italiene, în alertă

Totodată, la ora 14,00, are loc şi o şedinţă a Comitetului pentru situaţii de urgenţă la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

Citeşte şi: Coronavirus – simptome. Cum te poţi proteja pentru a evita infectarea