Italia anunţă Al ŞAPTELEA deces din cauza coronavirusului. Numărul cazurilor de îmbolnăvire a ajuns la 219

Al şaptelea deces din cauza coronavirusului a fost anunțat de autoritățile italiene. Nivelul de alertă în Italia capătă proporții cu fiecare oră care trece, având în vedere că numărul cazurilor de îmbolnăvire a ajuns la 219 și este în creștere. 

RomaniaTV.net
23 feb. 2020, 16:48

UPDATE: O a şaptea persoană a decedat în urma epidemiei de coronavirus din nordul Italiei, a relatat luni agenţia de presă ANSA citată de Reuters, în timp ce numărul cazurilor confirmate de contagiere a depăşit 220.

Potrivit ANSA, cel mai recent caz de deces este cel al unui bărbat în vârstă de 80 de ani care a fost transportat săptămâna trecută la un spital în Lodi în urma unui atac de cord. Medicii suspectează că bărbatul a contractat virusul de la un alt pacient.

Anterior luni, postul public RAI a anunţat cea de-a şasea victimă a epidemiei de coronavirus din Italia, o persoană diagnosticată cu cancer, din oraşul Brescia.


UPDATE: Epidemia de coronavirus din Italia a mai făcut o victimă, a şasea, a anunţat luni postul public RAI, citat de Reuters.

Cea de-a şasea victimă a epidemiei de coronavirus din Italia este o persoană diagnosticată cu cancer, din oraşul Brescia, situat în nordul ţării.

UPDATE: În această dimineață, în jurul orei 7 dimineața, un autobuz Flixbus de la Milano a fost blocat la Lyon, în sudul Franței. Presa locală a raportat incidentul, explicând că vehiculul a fost oprit după ce un pasager a chemat poliția, alarmat de „tusea puternică și anormală” a șoferului. „Confirmăm că autoritățile s-au aflat în autogara din Lyon-Perrache din Franţa. Toți pasagerii de la bordul autocarului și-au continuat călătoria spre destinație ieri după-amiază (24.02). Șoferul implicat a fost examinat de către personalul specializat și nu este afectat de coronavirus”, precizează firma.

Ziarul local LyonMag relatează că șoferul și un pasager au fost transportați la un spital pentru analize, potrivit corriere.it.

Angelo Borrelli, şeful Protecţiei Civile, a informat că cea mai afectată regiunea etse Lombardia, cu 167 de cazuri de infectare.

În regiunea Veneto au fost detectate 27 de cazuri, în Emilia-Romagna, 18, în Piemonte, 4, iar în Lazio, 3 (dintre care doi pacienţi au fost trataţi), potrivit news.ro. 

Citește și: Suspecţi de coronavirus internaţi în spitale din România. Toţi s-au întors recent din Italia

UPDATE: Un bărbat de 84 de ani care a fost internat la Spitalul Papa Giovanni din Bergamo a murit duminică seară, din cauza coronavirusului, au anunţat autorităţile italiene, corriere.it.

Nu se știe încă dacă omul a avut patologii anterioare. El este cea de-a patra victimă din Italia şi a treia din Lombardia.

Cel puţin 149 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus a anunţat, şeful Agenţiei de Protecţie Civilă, Angelo Borreli, într-o conferinţă de presă duminică, a anunţat CNN. Autorităţile italiene fac eforturi să găsească pacientul zero. 

Consilierul regional din Lombardia a declarat reporterilor că victima este o femeie în vârstă din orașul Crema, la est de Milano, care suferea totodată de cancer. Alte două persoane vârstnice din nordul Italiei au murit în decursul a 48 de ore.

Citește și: Coronavirus – simptome. Cum te poţi proteja pentru a evita infectarea

În Italia, ţara cea mai afectată de coronavirus din Europa, numărul de infectări a crescut duminică, a anunţat, într-un nou bilanţ, şeful Protecţiei Civile, Angelo Borrelli.
 
Potrivit bilanţului prezentat de Borrelli, cazurile, care includ cele două decese survenite în intervalul vineri-sâmbătă, sunt în număr de 89 în Lombardia (în regiunea Milano), 25 în Veneto (în zona Veneţia), 9 în Emilia-Romagna (în jurul Bologna), 6 în Piemont (Torino), la care se adaugă 3 în regiunea Roma (Lazio), care sunt infecţii contractate în afara Italiei. În total, sunt 149 de cazuri de infectări cu noul coronavirus.

Şeful protecţiei civile a adăugat că în ultimele zile au fost efectuate peste 3.000 de teste de depistare a Covid-19, iar cel puţin o parte dintre rezultate sunt aşteptate în cursul zilei de astăzi, 23 februarie.

Guvernul italian a interzis, prin decret, accesul şi părăsirea a 11 localităţi

Alertă de proporții în Italia, unde numărul cazurilor de infectare cu coronavirus a crescut alarmant în ultimele ore. Până în prezent, în Italia au fost înregistrate două decese şi 76 cazuri de infectare cu coronavirus. 11 localități în care trăiesc și numeorși români sunt în carantină, iar la Ministerul de Externe de la București au fost luate măsuri speciale pentru ajutorarea românilor de acolo. De asemenea, în regiunile Veneto şi Lombardia au fost anulate toate evenimentele sportive programate pentru duminică.

Guvernul italian a interzis, prin decret, accesul şi părăsirea a 11 localităţi din cauza coronavirusului, anunţă presa italiană.

Alertă și în România

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat, luni, la România TV, că autorităţile iau măsuri pentru a preveni epidemia de coronavirus în România, dar a recunoscut că sunt „şanse foarte mari” ca virusul să ajungă în ţara noastră. 
 
Un Comitet de Urgenţă pe tema coronavirus va avea loc luni, la ora 18:00, la Guvern. Specialiștii discută despre măsuri de prevenție și cum poate fi limitat numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus. Ministerul Sănătății, MAI dar și MAE practic toate ministerele implicate în gestionarea coronavirusului se vor întruni la solicitarea lui Ludovic Orban.