Guvernul dă liber la angajări în sistemul de stat. Unde sunt posturi vacante pentru noi bugetari

Guvernul da liber la angajări în sistemul de stat. Instituțiile statului vor avea, din nou, posibilitatea să facă angajări de anul următor. Astfel, deja instituții cheie anunță angajări record. Doar la ANAF vorbim despre aproape 1.500 posturi.

13 dec. 2022, 12:17
Guvernul dă liber la angajări în sistemul de stat. Unde sunt posturi vacante pentru noi bugetari

Numărul bugetarilor va creşte de anul viitor. Guvernul dă liber la angajări în sistemul de stat. În aproximativ doua săptămâni, instituțiile statului vor avea, din nou, liber să facă angajări. Si asta pentru ca inghețarea angajărilor în sistemul public, introdusă în a doua parte a acestui an, nu va mai fi prelungită și în anul următor.

Mai mult, Guvernul ar putea decide o blocare a angajărilor la stat abia în a doua jumătate a anului următor. Totul depinde bineînțeles de modul în care va evolua economia, dar și cheltuielile statului. Măsura prin care sunt blocate angajările va expira la finalul acestui an, pe data de 31 Decembrie, potrivit România TV.

Citeşte şi: Un mare lanț de magazine din România face angajări, în 22 de orașe

Chiar dacă este în vigoare aceasta înghețare a angajărilor, s-au făcut excepții peste excepții și aparatul bugetar a continuat sa crească. Si asta pentru că au continuat concursurile pentru ocuparea posturilor în cazul cărora au fost demarate procedurile de organizare anterior datei de 1 iulie 2022.

Citeşte şi: Marius Budăi, despre crearea de noi locuri de muncă: ”Am atras noi fonduri europene pentru subvenționarea angajării tinerilor și a persoanelor peste 45 de ani”

Si în paralel, în situații temeinic justificate, s-au făcut angajări pentru anumite posturi vacante, în limita cheltuielilor de personal. Acum, intenția este ca angajările sa fie permise cel puțin în prima parte din 2023. Ca atare, sefii de instituții și-au pus la punct planurile pentru recrutări anul viitor. ANAf va face angajări record. Instituția vrea să scoată la concurs anul următor toate cele 1.490 de posturi vacante.