Guvernul Franţei, zguduit de un scandal uriaş. O apropiată a lui Emmanuel Macron, secretar de stat, e cercetată pentru două acuzaţii de viol

Parchetul din Paris a lansat o anchetă cu privire la acuzațiile de viol aduse Chrysoulei Zacharopoulou, secretarul de stat francez pentru dezvoltare și cooperare internațională.

22 iun. 2022, 20:18
Guvernul Franţei, zguduit de un scandal uriaş. O apropiată a lui Emmanuel Macron, secretar de stat, e cercetată pentru două acuzaţii de viol

Ancheta de viol a fost deschisă din cauza acuzațiilor că Zacharopoulou, care este de profesie medic ginecolog, a examinat ginecologic două femei fără acordul lor, fapte întâmplate înainte de a deveni membru al guvernului francez, transmite Associated Press.

Potrivit agenției americane, legea franceză definește violul ca orice act de penetrare sexuală comis împotriva altora prin violență, constrângere, amenințare sau surprindere.

Citeşte şi Mii de certificate COVID, falsificate în Franţa. Reţeaua a făcut un profit uriaş

Primul proces verbal de viol împotriva Chrysoulei Zaharopoulova a fost depus la sfârșitul lunii mai, la scurt timp după numirea acesteia în funcția de secretar de stat, iar al doilea a fost depus săptămâna trecută, a anunțat miercuri Parchetul din Paris, adăugând că a dispus o anchetă.

Anterior, ministrul francez de Interne Gerald Darmanin și Damien Abad, ministrul Solidarității, Autonomiei și Persoanelor cu Dizabilități, au fost, de asemenea, acuzați de viol.

Chrysoula Zaharopoulova este membru al partidului La République En Marche! (LREM), al preşedintelui Emmanuel Macron, iar între 2019-2022 a fost deputată în Parlamentul European (MEP).

Citeşte şi Viol la Palatul Elysee. Scandalul care zguduie Franţa din temelii