Guvernul lasă prosopul mai jos! Orban a anunţat că se revine asupra deciziei de a permite accesul pe plajă doar pe şezlong

Premierul Ludovic Orban a precizat, vineri, la finalul vizitei efectuate la fabrica Techtex din Târgu Lăpuş, judeţul Maramureş, că se va veni cu o nouă completare în ceea ce priveşte măsura legată de accesul pe plajă, în sensul de a permite şi prezenţa turiştilor cu cearşaf sau prosop.

RomaniaTV.net
29 mai 2020, 15:44
Guvernul lasă prosopul mai jos! Orban a anunţat că se revine asupra deciziei de a permite accesul pe plajă doar pe şezlong

„În hotărârea de guvern pe care am dat-o privitor la deschiderea plajelor, acolo, într-adevăr am specificat că pe plajele amenajate, pe plajele amenajate, menţionez, accesul se face cu şezlonguri care trebuie să fie la 2 metri (distanţă unul de altul – n.r.).

Aici o să facem o revenire pentru că asta nu înseamnă că interzicem ca pe o anumită suprafaţă dintr-o plajă amenajată, oamenii care nu au resurse financiare să-şi achiziţioneze şezlongul cu cât e, 8 – 10 lei, să poată să vină cu prosopul, cu cearşaful.

Citeşte şi: Litoralul „deschis” de pe 1 iunie, ştrandurile şi piscinele rămân ÎNCHISE. Anunţul făcut azi de ministrul de Interne

Deci, facem corectura, sensul textului din Anexa 3 a hotărârii de guvern nu era de a interzice persoanelor care vor să vină la plajă şi care nu au posibilitatea să-şi ia şezlonguri, ci de a spune că pe acele zone amenajate ale plajelor, indiferent că este vorba de plaje care sunt la mare sau care sunt la lacuri, la acestea accesul se face pe şezlonguri care au o anumită distanţare, dar, cu siguranţă, vom face o revenire şi vom specifica foarte clar că este permis pe anumite zone pe unde nu este reglementare cu astea (şezlonguri – n.r.) să vină cu cearşaf, cu prosop”, a declarat Ludovic Orban.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu anunţase joi că odată cu deschiderea plajelor după 1 iunie, se va sta doar pe şezlong şi trebuie păstrată o distanţă de cel puţin doi metri între şezlonguri. 

Citeşte şi: Orban anunţă noile măsuri de relaxare. „Din 1 iunie se ridică restricţiile privind deplasarea în afara localităţii” DOCUMENT 

„De la 1 iunie se va putea merge la plajă, dar şi aici trebuie păstrată distanţa de 2 metri între scaunele de plajă”, a anunţat, joi, Klaus Iohannis într-o declaraţie de presă. 

Alte ţări au aplelat de săptămâna trecută la redeschidera plajelor. Peste 500 de plaje publice din Grecia au fost deschise sâmbătă, iar mii de oameni le-au luat cu asalt, după ce carantina impusă în 23 martie s-a încheiat. Turiştii sunt obligaţi însă să respecte mai multe reguli de distanţare socială.


loading...