Litoralul „deschis” de pe 1 iunie, ştrandurile şi piscinele rămân ÎNCHISE. Anunţul făcut azi de ministrul de Interne

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, vineri, în timpul unei vizite la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac I, că ştrandurile, bazinele şi piscinele, deschise sau închise, nu vor putea funcţiona începând din 1 iunie, ci doar plajele, în anumite condiţii.

RomaniaTV.net
29 mai 2020, 14:50
Litoralul „deschis” de pe 1 iunie, ştrandurile şi piscinele rămân ÎNCHISE. Anunţul făcut azi de ministrul de Interne

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, vineri, că ştrandurile, bazinele şi piscinele, deschise sau închise, nu vor putea funcţiona începând din 1 iunie, ci doar plajele, în anumite condiţii.

„În bazinele descoperite sau acoperite sau în piscine sunt interzise activităţile de la 1 iunie. Dacă situaţia epidemiologică, statistica medicală vor fi de bun augur, după analizele făcute de specialişti înainte de 15 iunie, evident că se va lua în calcul şi această posibilitate. Dar, de luni, nu este deschisă activitatea ştrandurilor, piscinelor, bazinelor, sub nicio formă”, a declarat Vela, aflat într-o vizită la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac I.

Citeşte şi: Camelia Potec e şocată şi bulversată: „Îmi vine să plâng. Ministerul ne interzice accesul în bazine, iar preşedintele deschide plajele”

Ministrul de Interne a precizat că oamenii vor putea merge la plajă, dacă se respectă măsurile de siguranţă sanitară.

„Plajele autorizate vor putea fi deschise de la 1 iunie. În condiţii de siguranţă medicală, sanitară, doar pe şezlonguri şi doar cu distanţă între amplasamentele acestor şezlonguri. Până pe 1 iunie vor apărea şi ordinele comune ale miniştrilor, fie că este vorba de zona sportivă – ministrul Tineretului şi Sporturilor şi împreună cu ministrul Sănătăţii, fie că este vorba de zona alimentaţiei publice, cu ministrul Economiei, cu responsabilii din zona sanitar-veterinară şi ministrul Sănătăţii sau în zona plajelor, ministrul Economiei, ministrul Sănătăţii şi ministrul Mediului.

Aşadar, de luni, iată, există această perspectivă de a implementa a doua relaxare după starea de urgenţă, în această stare de alertă. Dar, în continuare trebuie să respectăm regulile cu privire la purtarea măştii, cu distanţarea, cu tot ceea ce înseamnă comportamentul nostru, astfel ca din 15 iunie să avem posibilitatea de a trece într-o nouă etapă de relaxare, spre o viaţă şi o etapă normală”, a spus Vela. 

De la 1 iunie, românii nu vor mai avea nevoie de declaraţie pe propria răspundere pentru ieşirea din localitate sau din zona metropolitană. 

Citeşte şi Noi reguli pentru cei care vor să meargă la plajă. Se vor forma cozi ca la supermarket


loading...