Noi reguli pe litoral. Adio cearceaf! Românii au voie să stea doar pe şezlonguri

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunţat, joi, care sunt noile reguli pentru deschiderea plajelor după 1 iunie. Se va sta doar pe şezlong şi trebuie păstrată o distanţă de cel puţin doi metri între şezlonguri. De asemenea, intrarea şi ieşirea se va face organizat, în baza unor reguli decise de autorităţi, pentru a se evita aglomeraţia.

RomaniaTV.net
28 mai 2020, 20:20
Noi reguli pe litoral. Adio cearceaf! Românii au voie să stea doar pe şezlonguri

„Se revine la circulația liberă a persoanelor în interiorul României. Hotelurile sunt deschise, terasele sunt deschise, plajele sunt deschise, evident trebuie să respectăm niște reguli și la plajă, 2 metri între sezlonguri, plajă numai pe sezlong, tocmai pentru a nu se înghesui lumea, reguli și la ieșire și la intrare, astfel încât să nu se creeze busculade pe plajă. Cred că este un prim pas spre normalitate.”, a declarat ministrul Virgil Popescu, la postul B1TV.

Restaurantele ar putea fi deschise din 15 iunie

Restaurantele nu vor fi deschise de la 1 iunie. Autoriţile susţin că urmează să evalueze situaţia din nou, în 15 iunie.

„Restaurantele din hoteluri nu se vor redeschide deocamdată. O să discutăm o nouă evaluare în data de 15 iunie și dacă epidemiologii vor spune acest lucru, sigur vom deschide și restaurantele. Nu am pus nicio restricție pentru hoteluri, ele au fost deschise. Nu avem nicio restricție referitoare la capacitatea de cazare”, a precizat ministrul Economiei.

Noi reguli pe plajă în vreme de coronavirus

Administratorii de plaje și patronii teraselor trebuie să se asigure că sunt respectate regulile. Altfel, spune ministrul Economiei, vor fi aplicate amenzi.

„Cei care administrează plajele trebuie să se asigure că sezlongurile sunt la distanță corespunzătoare. Proprietarii de terase trebuie să se asigure să nu servească clienții decât dacă respectă condițiile. Sunt convins că la nevoie și ANPC-ul este pregătit și ITM-ul e pregătită și poliția e pregătită, eu sper să nu fie cazul”, a mai declarat ministrul Economiei, conform sursei citate.

Orban anunţă noile măsuri de relaxare. „Din 1 iunie se ridică restricţiile privind deplasarea în afara localităţii” DOCUMENT

Premierul Ludovic Orban a anunțat joi noi măsuri de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 iunie. 

„Începând cu data de 1 iunie, accesul persoanelor pe plaje se realizează doar cu asigurarea obligatorie de șezlonguri pentru fiecare dintre persoanele prezente, asigurarea unei distanțe de minimum 2 m între șezlongurile care sunt utilizate de persoane din familii diferite și cu respectarea normelor de prevenire stabilite prin ordin comun al ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri, ministrului sănătăţii și ministrului mediului,apelor și pădurilor, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020”, se arată în Hotărâre CNSU nr. 26 din 28.05.2020.

Tăriceanu susţine că România este pe ultimul loc în Europa ca pondere a ajutoarelor pentru relansarea economiei. „E o brambureală”


loading...
Partenerii noștri