Guvernul Orban vrea să reintroducă masterul la distanţă. Prevederile din noul proiect de OUG care modifică Legea Educaţiei

Publicat: Joi, 30 Iulie 2020 12:38 // Actualizat: Joi, 30 Iulie 2020 12:38 // Sursa: romaniatv.net

Guvernul Orban doreşte să reintroducă masterul la distanţă, în contextul în care în prezent legea permite doar masterate cu frecvenţă şi frecvenţă redusă. Propunerea vine în acelaşi în care Executivul doreşte să piloteze masterul didactic pentru a forma viitori profesori.

Masterarul la distanţă nu respectă obligaţia existentă în lege pentru studiile de licenţă la distanţă, de a avea acelaţi program acreditat deja, la forma cu frecvenţă. Acesta este prevăzut într-un proiect de Ordonanță de Urgență (OUG) lansat în dezbatere de Ministerul Educației. Proiectul de OUG modifică legea educației în 10 puncte, dar aduce și alte schimbări în afara celor la lege.

Citeşte şi: Schimbări în învăţământ! Se modifică numărul de ore la clasa pregătitoare, clasa a V-a şi clasa a IX-a

Ministerul Educaţiei doreşte să ofere universităţilor, prin propunerile de modificare, posibilitatea să organizeze online examenele de finalizare a studiilor de licenţă, de masterat sau a programelor de studii postuniversitare, susținerea tezelor de doctorat, susținerea tezelor de abilitare – pentru anul universitar 2020 – 2021 – "în situația limitării sau suspendării activităților didactice".

Citeşte şi: Selly, un nou atac la adresa sistemului de învăţământ. "Sunt şi dascăli comunişti, libidinoşi, care urlă în clasă şi se dau la eleve!"

Universitățile vor folosi "metode didactice alternative de învățământ" până la începutul anului universitar 2021 – 2022, dacă se suspendă cursurile față în față.

"Cadrele didactice raportează, la finalul fiecărei luni, în cadrul fișelor de pontaj, către responsabilii desemnați de conducerea facultăților/departamentelor, aspectele specifice pentru activitatea desfășurată prin intermediul platformelor on-line", prevede proiectul de OUG.

În această toamnă, admiterea la facultate, masterat, doctorat sau la postuniversitar "se poate desfășura și prin intermediul platformelor mijloacelor on-line".

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
educaţie Guvern master la distanţă orban Romania
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8375
RON
09 Aug
noapte 22 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H