Guvernul Ponta vrea impozit diferenţiat pe venituri, din 2013

Veşti bune pentru românii cu salarii mici. Din 2013 ar putea plăti impozit diferenţiat pentru venituri. Cel mai mic impozit ar putea fi de 8 procente, iar cel mai mare va rămâne la valoarea de acum, adică 16%. Este una dintre discuţiile avute de premierul Victor Ponta cu delegaţia FMI. Experţii străini au agreat şi rectificarea bugetară din acest an prin care bugetarii vor primi încă 7,4 la sută în plus la salariu din decembrie.

RomaniaTV.net
08 aug. 2012, 13:04
Guvernul Ponta vrea impozit diferenţiat pe venituri, din 2013

Premierul Victor Ponta a anunţat că de anul viitor are în intenţie şi introducerea impozitului pe trepte. Din fericire, această modificare nu-i va afecta pe cei care au salarii mai mari, în sensul în care nu vor exista oameni care vor plăti impozite mai mari faţă de acum, ci vor exista unii care vor plăti mai puţin.

Astfel că impozitul maxim va rămâne de 16% atât cât este acum cota unică, însă cei cu venituri mai mici vor plăti impozite mai mici, respectiv de cel puţin 8%, iar cei cu venituri medii vor plăti 12% faţă de 16% cât plătesc în prezent. Mai mult, următoarea rectificare bugetară va avea loc în acest an, în luna decembrie, şi va include majorări salariale de 7,4%.

FMI a dat undă verde şi la recuperarea banilor de către pensionari care au plătit în plus contribuţia de sănătate, respectiv contribuţia de CASS.