Guvernul suplimentează fondurile acordate antreprenorilor români, prin Start-Up Nation 2022

Guvernul Nicolae Ciucă nu renunță la Start-Up Nation, programul de sprijin financiar pentru antreprenorii români. Prim-ministrul a anunțat vineri, 5 august, suplimentarea bugetului.

05 aug. 2022, 18:41
Guvernul suplimentează fondurile acordate antreprenorilor români, prin Start-Up Nation 2022

Nicolae Ciucă susține că Guvernul încurajează românii din străinătate să revină în țara de origine și să-și deschidă propria afacere. Astfel, a fost creat un pilon distinct pentru cei din diaspora, în cadrul Start-Up Nation.

În plus, Guvernul e pregătit să suplimenteze bugetul de 520 milioane lei alocat deja acestui program, în perspectiva acordării de sprijin cât mai multor antreprenori.

„Susţinem spiritul antreprenorial şi iniţiativa privată şi îi încurajăm pe românii din ţară şi din afara graniţelor să-şi deschidă o afacere în România. Programul Start-Up Nation este o oportunitate, iar alături de celelalte proiecte derulate la nivel guvernamental ne-am propus să consolidăm mediul privat şi contribuim la crearea de noi locuri de muncă. Acest program răspunde realităţilor economice şi sociale.

Am creat un pilon distinct pentru românii din diaspora, care îşi pot valorifica expertiza şi creativitate în ţară. Asemenea cetăţenilor din ţară, ei pot beneficia de până la 200.000 de lei fonduri nerambursabile pentru înfiinţarea unui proiect de business aici, acasă. Obiectivele programului sunt corelate cu economia viitorului.

Alături de stimularea înfiinţării şi dezvoltării IMM-urilor, îmbunătăţirea performanţelor economice ale acestora şi crearea de noi locuri de muncă, urmărim şi susţinerea inovării şi a pregătirii antreprenoriale”, a afirmat Nicolae Ciucă, vineri.

 

Premierul Nicolae Ciucă, anunț despre Start-Up Nation 2022: „Îi aşteptăm pe românii cu spirit antreprenorial din ţară şi din afara graniţelor să intre în acest program!”

 

Premierul Ciucă a adăugat că celor peste 4.000 de aplicaţii înscrise până acum pe platforma Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului li se vor alătura „cât mai multe proiecte eligibile”.

„Îi aşteptăm pe românii cu spirit antreprenorial din ţară şi din afara graniţelor să intre în acest program! Suntem pregătiţi să suplimentăm bugetul de 520 de milioane de lei alocat deja Programului Start-Up Nation pentru a oferi sprijin cât mai multor antreprenori să investească în România.

Termenul limită pentru depunerea solicitărilor este 1 septembrie 2022. Call Center: 021.9059”, a mai declarat premierul.