Guvernul dă bani pentru salariile angajaţilor ITM

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a precizat, astăzi, în deschiderea şedinţei Guvernului, că propune spre aprobare un act normativ privind alocarea sumei de 3.275.000 de lei din Fondul de Rezervă al Guvernului, bani necesari pentru acoperirea cheltuielilor de salarizare aferente lunii noiembrie pentru salariaţii Inspectoratelor Teritoriale de Muncă.

18 dec. 2019, 09:03
Guvernul dă bani pentru salariile angajaţilor ITM

„Suntem pregătiţi să aducem pe masa Guvernului un proiect de hotărâre de guvern prin care vă solicit, din Fondul de Rezervă al Guvernului, suma de 3.275.000 de lei cu care să putem acoperi cheltuielile de salarizare aferente lunii noiembrie pentru salariaţii Inspectoratelor Teritoriale de Muncă, respectiv impozitele corespunzătoare”, a declarat Violeta Alexandru, miercuri, la începutul şedinţei Executivului, scrie agerpres.ro.

Citeşte şi Violeta Alexandru, despre salarii neplătite la ITM: „Am sesizat comisiile de disciplină din Minister şi din Inspecţia Muncii”

Ministrul Muncii a făcut solicitarea de introducere pe agenda şedinţei de guvern a proiectului de act normativ la solicitarea premierului Ludovic Orban care a cerut lămuriri cu privire la situaţia de la Ministerul Muncii.

Şeful Executivului a anunţat săptămâna trecută că în şedinţa de Guvern din această săptămână se vor aloca bani din Fondul de rezervă al Executivului pentru a suplimenta bugetul Ministerului Muncii în vederea plăţii integrale a salariilor angajaţilor de la Inspecţia Muncii.

„Săptămâna viitoare, când vom avea şedinţa de Guvern, vom aloca din Fondul de rezervă al Guvernului o suplimentare pentru bugetul Ministerului Muncii care să completeze resursele financiare aflate la dispoziţia Inspecţiei Muncii pentru a putea plăti integral salariile. Nu vom rămâne datori, vom plăti integral toate drepturile salariale ale angajaţilor din ITM”, a spus Orban, la Digi 24.