Guvernul vrea plafonarea preţului măştilor de protecţie din cauza crizei generate de coronavirus. „Este o tendinţă de speculă”

Premierul interimar Ludovic Orban vrea să ceară plafonarea preţului măştilor de protecţie care se vând populaţiei, în contextul în care epidemia de coronavirus ia amploare. Miercuri, un tânăr din Gorj a fost diagnosticat cu noul coronavirus, 99 de persoane sunt în carantină, iar alte 5.677 de persoane sunt izolate la domiciliu din cauza infecţiei.

RomaniaTV.net
27 feb. 2020, 13:42
Guvernul vrea plafonarea preţului măştilor de protecţie din cauza crizei generate de coronavirus. „Este o tendinţă de speculă”

În cadrul şedinţei de Guvern, Ludovic Orban a precizat că vrea să ia măsuri pentru a plafona preţurile echipamentelor medicale de protecţie pentru populaţie, în contextul epidemiei de coronavirus izbucnite la nivel mondial.

„Am vorbit cu preşedintele Consiliului Concurenţei dacă este necesar, pentru că am văzut că este o tendinţă de speculă, putem plafona pe o perioadă de de trei până la şase luni preţurile pentru toate materialele, echipamentele care se vând către populaţie”, a declarat Ludovic Orban.

Citeşte şi: Preţul SCANDALOS la care au ajuns să se comercializeze măştile medicale pe site-urile de vânzări

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a afirmat că acestă decizie este oportună, având în vedere că şi alte ţări au luat astfel de măsuri.

De asemenea, ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat că a cerut ataşaţilor economici să caute furnizori pentru măşti de protecţie.

„Un milion de măşti au fost găsite în Turcia de ataşatul economic de la Istanbul. Au fost blocate şi vor fi aduse în ţară”, a afirmat Virgil Popescu, ministrul Economiei.

Popescu a dat asigurări că săptămâna viitoare vor intra primele milioane de măşti în ţară.

Citeşte şi: Lideri PSD, săltaţi de ofiţeri antimafia într-un dosar privind numirile de şefi ai serviciilor deconcentrate din Caraş-Severin