După atacul unui câine Amstaff asupra unui copil de 12 ani, justificarea propietarului este șocantă: ”Câinele a sărit doar să se joace”

După ce un copil de a 12 ani a fost mușcat de un Amstaff, apropiații proprietarului au venit cu o justificare incredibilă. Ei susțin că Amstaff-ul nu a atacat copilul, ci doar ”a vrut să se joace”.

30 mai 2023, 09:24
După atacul unui câine Amstaff asupra unui copil de 12 ani, justificarea propietarului este șocantă: ”Câinele a sărit doar să se joace”

Atacul a avut loc în localitatea Turburea, din județul Gorj. Băiatul de 12 ani se îndrepta spre un magazin din apropierea casei în momentul în care câinele, care era liber,  l-a atacat

Animalul din rasa Amstaff care mergea pe lângă stăpân fără botniţă sau lesă, s-a repezit asupra copilului.

Citește și Incendiu în centrul Capitalei. Circulaţia rutieră este restricționată în zona Dorobanţi

Episodul a fost unul șocat, primarul localității atrâgând atenția că totul putea avea un deznodământ tragic. „Este viaţa unui copil, că-i sărise la gât. Din ceea ce îmi spune copilul, îi sărise la gât, l-a muşcat de mână. Oamenii sunt revoltaţi”, a declarat Ion Bîrcă, primarul din Turburea, citat de observatornews.ro.

Dincolo de violența atacului, reacția apropiaților prorpietarului câinelui, prin care ei încercă să justifice atacul, este una șocantă.

Prietenii proprietarului i-au luat apărarea. „Are ham la ea, are botniţă, probabil cine ştie cum a venit fără botniţă. Câinele a sărit să se joace, probabil, şi copilul s-a speriat şi a început să ţipe”, a fost justificarea oferită în acest caz.

Citește și Nuntă faraonică în lumea interlopă! Liderii celor mai cunoscute clanuri din țară au participat la petrecerea de sute de mii de euro a Alexandrei și a lui Remus Cernat

“Amstaff este o rasă cu o genă de luptă, iar cei care cumpără astfel de câini trebuie să aibă în vedere acest lucru. Problema este că oamenii nu iau în serios asta, iar dacă nu ştii să creşti acest câine, să îl dresezi, se pot întâmpla lucruri grave. Amstaff e ca o armă albă”, a explicat un instructor canin.

Proprietarul câinelui a fost amendat cu 1.500 de lei şi are dosar penal. Poliţiştii încă nu i-au luat câinele din curte deşi nu-l declarase, aşa cum prevede legea.

Între 1.500 şi 3.000 de lei este amenda pentru cei care deţin câini din categoria celor periculoşi sau agresivi şi îi plimbă în spaţiile publice fără lesă, zgardă şi botniţă. Anul trecut au fost date aproape 3.000 de astfel de sancțiuni, iar în primele patru luni din 2023 au fost amendate peste 1.600 de persoane.