Halucinant! Cât costă un kilogram de cireşe în cea mai scumpă piaţă din România! Peste 35 de EURO cireşele dulci şi pietroase, în Bucureşti

A venit sezonul cireşelor, dar până să simţim frăgezimea primului fruct trebuie să tragem adânc aer în piept şi să ne facem curaj să băgăm adânc mâna în buzunar.

08 mai 2022, 20:15
Halucinant! Cât costă un kilogram de cireşe în cea mai scumpă piaţă din România! Peste 35 de EURO cireşele dulci şi pietroase, în Bucureşti

Poftă sau fiţă, primii bucureşteni care vor simţi în 2022 gustul cireşelor autohtone îşi vor aminti multe luni de-acum înainte senzaţia. Vor rememora fiecare clipă de la momentul când le-au văzut roşii şi pietroase pe taraba din piaţă, până la savoarea fructului. Preţul de anul acesta bate toate recordurile. 175 de lei este kilogramul de „cireşe dulci şi pietrose”, aşa cum stă scris pe taraba precupeţelor din Piaţa Domenii. Şi tocmai acest amănunt, al preţului, face ca fiecare moment să fie nepreţuit.

Gustul de acasă este astfel comparabil cu cel al unui city break la Milano, pentru că aceşti 175 de lei înseamna mai mult decât preţul unui bilet dus-întors în capitala Lombardiei (spre exemplu, pentru perioada 26-29 mai, preţul unui tichet este de 149 de lei).

Citeşte şi Creșteri istorice ale prețurilor în România! Piața din București în care un kilogram de roșii românești a ajuns să coste 55 de lei

Şi nectarinele au venit cu preţuri noi, în ton cu moda primăverii 2022, preţul unui kilogram apropiindu-se de 10 euro. Cum în 1.000 de grame abia dacă încap 4-5 astfel de fructe mai consistente, asta înseamnă că o nectarină ar ajunge să coste 10 lei. La un aşa preţ, cu siguranţă că gustul e apreciat altfel.

Pe de altă parte, trebuie amintit că în sueprmarketuri preţurile la cireşe se menţin în jurul sumei de 80 de lei, însă acestea sunt importate din ţări precum Grecia sau Iordania.

Nu mai departe de luna trecută Piaţa Domenii a produs un şoc şi în sectorul legumicol, un kilogram de roşii ajungând să fie vândut cu 55 de lei.

Citeşte şi România, în pragul unei explozii a preţurilor la gaze şi a unei crize alimentare. „Vizita la hipermarket va fi ca la muzeu”, avertizează analistul Adrian Negrescu