Hamude de la Puterea Dragostei, mesaj către fratele său care e căutat în cazul spirtului care a ucis 10 oameni: „Să se predea”

Hamude, tânărul devenit celebru prin emisiunea "Puterea Dragostei", a făcut un apel emoţionant, în direct la România TV, către fratele său care este căutat în dosarul spirtului care a omorât 10 persoane. Hamude i-a transmis fratelui său să se predea pentru că "este mult mai bine". De asemenea, Hamude e convins că tatăl său "nu este un criminal", deşi este cercetat într-un dosar pentru ucidere din culpă, înșelăciune și falsificarea sau substituirea de alimente sau alte produse.

RomaniaTV.net
08 mai 2020, 11:02

Hamude s-a prezentat vineri la secţia 10 de Poliţie din Capitală pentru a da explicaţii anchetatorilor în dosarul spirtului care a omorât 10 persoane, în care sunt cercetaţi fratele şi tatăl său.

„Tatăl meu nu este un criminal. Nu am pus că familia mea nu are nicio vină. Cine este vinovat va plăti”, a spus Hamude la România TV.

Tânărul a mărturisit că este alături de tatăl său.

„Tatăl meu nu a ajutat la crearea acestui spirt din câte ştiu eu. Este posibil să fi ajutat doar la distribuţia lui.

Tatăl meu are 65 ani. Nicidecum un criminal. Va rămâne tatăl meu. Îl iubesc, îi spun alături”, a spus Hamude.

În interviul acordat în exclusivitate postului România TV, Hamude i-a transmis fratelui său un mesaj.

„Vreau să îi transmit din tot sufletul meu să se predea. Este mult mai bine. Ar uşura toată situaţia”, a spus el.

Hamude a spus că a discutat doar cu soţia fratelui său. A sfătuit-o pe cumnata sa să îşi convingă soţul să ia legătura cu avocatul care reprezintă familia în acest dosar.

Fratele lui Hamude de la Puterea Dragostei, căutat de autorităţi pentru a fi audiat în dosarul spirtului care a omorât 10 persoane

Zece persoane din județul Iași au murit după ce au băut alcool sanitar contrafăcut. Nouă dintre acestea au fost găsite decedate, iar una a murit la spital.

Citește și: Zece oameni au murit după ce au băut spirt contrafăcut. Ce spune avocatul firmei care a comercializat alcoolul

În cimitirul din comuna Plugari s-au făcut două exhumări.

„Vom vedea care este cauza decesului. S-a pornit, întradevăr, de la posibilitatea existenței și în aceste cazuri a intoxicației cu metanol. Doza letală în cazul alcoolului metilic este între 30 și 60 de mililitri”, a precizat medicul.

Analizele de laborator au arătat că spirtul conținea alcool metilic, și nu etilic, așa cum ar fi fost normal.

Ancheta în cazul spirtului care a ucis 10 oameni în Iaşi

Acum autorităţile au început o anchetă şi încearcă să găsească vinovaţii.

Alcoolul sanitar ucigaș se numește „SANTE MED” și are ca descriere „produs pentru igiena umană, dezinfectant general de uz extern”. După primele decese, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale (SIC) au făcut verificări. Oamenii legii au ajuns la „numitorul comun”, spirtul „SANTE MED”.

Câteva sticle au fost duse la analize, iar rezultatul a fost cât se poate de clar. În loc de alcool etilic în conținut era alcool metilic. Imediat polițiștii au retras toate sticlele de spirt „SANTE MED” de pe piață. Zeci de sticle au ajuns pe mână oamenilor legii, însă la fel de multe au ajuns în rândul populației. La Stolniceni Prăjescu lucrurile sunt destul de clare. Toți cei care au murit au băut spirt. O sticlă de „SANTE MED” de 500 de ml costa 12 lei. Un preț mic pentru dependenții de alcool. Toată lumea din zonă știe că spirtul se bea ca pe apă, potrivit bzi. 

Polițiștii sub coordonarea procurorului de caz au deschis un dosar penal în acest caz. Două persoane au fost arestate preventiv. Polițiștii din Iași au deschis pe numele lor un dosar penal pentru ucidere din culpă, înșelăciune și falsificare de produse.

Tatăl lui Hamude este cercertat în dosarul deschis de magistrați pentru ucidere din culpă, înșelăciune și falsificarea sau substituirea de alimente sau alte produse în cazul celor zece ieșeni care au murit intoxicați cu alcool metitic. Conform procurorilor de caz, sapte persoane au fost aduse, duminică, la Iași, la audieri, în dosarul spirtului contrafăcut, printre care și tatăl vedetei TV.

Klaus Iohannis: Ne dorim să avem o finanţare bună pentru deficit ca să nu fie nevoie de măsuri suplimentare de austeritate


loading...