Hannes Swoboda: România face o treabă excelentă în cercetarea de înaltă calitate

România este o ţară capabilă să realizeze o cercetare de înaltă calitate”, a declarat luni preşedintele Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, Hannes Swoboda, în urma vizitei susţinute la platforma de cercetare Măgurele, în compania ministrului Educaţiei Naţionale Remus Pricopie şi a ministrului delegat Învățământ Superior, Cercetare Ştiințifică și Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu.

RomaniaTV.net
17 feb. 2014, 14:57
Hannes Swoboda: România face o treabă excelentă în cercetarea de înaltă calitate

„Mesajul pe care vreau să îl transmit Europei este acela că România este foarte eficientă în special pe domeniul educaţiei şi cercetării şi am fost plăcut impresionat de calitatea înaltă a cercetării efectuate aici”, a declarat Swoboda, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la finalul vizitei.

Liderul grupului S&D din Parlamentul European, Hannes Swoboda a participat la o vizită oficială la Institutul Naţional de Fizică şi Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” (IFIN-HH) şi platforma de cercetare Măgurele, care găzduieşte cel mai amplu proiect european de cercetare în domeniul laserilor, Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics (ELI-NP). Acesta a declarat că „România face o treabă excelentă în cercetarea de înaltă calitate”.

Citeşte şi România va deveni, din 2015, membru cu drepturi depline al CERN

Hannes Swoboda a folosit conferinţa de presă pentru a lăuda creşterea economică a României, ca fiind „cea mai importantă din UE” şi a subliniat că acest lucru ajută România la ajungerea din urmă a altor state europene în domeniul cercetării.

La conferinţă au participat Corina Creţu, membru al Parlamentului European, Remus Pricopie, ministrul Educaţiei Naţionale, Mihnea Costoiu, ministru delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică şi Nicolae Victor Zamfir, director general IFIN-HH şi director al proiectului ELI-NP, se arată într-un comunicat de presă emis de Ministerul Educaţiei Naţionale.