Haos în Italia după prima zi de carantină totală. Cozi de sute de oameni la supermarketuri

Italia, a doua cea mai afectată ţară din lume din cauza epidemiei de coronavirus, a anunţat că intră în carantină începând de marţi. Speriaţi din cauza măsurilor impuse de autorităţi, italienii au format cozi uriaşe în faţa supermarketurilor, cu toate că au fost avertizaţi de premierul Giuseppe Conte să rămână în case.

RomaniaTV.net
10 mart. 2020, 13:05
Haos în Italia după prima zi de carantină totală. Cozi de sute de oameni la supermarketuri

Panica generată de epidemia de coronavirus a pus stăpânire pe toată italia. Pe reţelele de socializare au fost publicate fotografii în care oamenii s-au aşezat cu sutele la coadă în faţa supermarketurilor, notează The Guardian.

Italienii au dat iama în magazine pentru a-şi face provizii chiar şi cu o zizi înainte de instituirea măsurii de carantină în toată ţara.

„Anul Domnului 2020. 9 martie, ora 22:30, după anunţul premierului Conte. Supermarket. Nebunia”, este mesajul publicat de un italian care a filmat cozile uriaşe formate în faţa magazinelor.

Coronavirus în Italia. 463 de oameni au murit din cauza virusului COVID-19

Premierul italian Giuseppe Conte a anunțat, luni, că, din cauza epidemiei de coronavirus, cetăţenii vor putea călători numai în interes de serviciu sau pentru urgenţe de familie. Oamenii vor fi obligaţi să prezinte şi o dovadă în acest sens.

Citeşte şi: Coronavirus, primele decese în Germania, la Essen şi Heinsberg

Italia a ajuns la 463 de decese în urma coronavirusului, fiind cea mai grav afectată țară din lume după China.

Peste 9.000 de persoane au fost confirmate cu coronavirus iar 724 dintre acestea au fost vindecate. De asemenea, alte 700 se află internate în stare gravă.

Citeşte şi: CORONAVIRUS, numărul morţilor a trecut de 4.000. E nevoie de cinci zile ca oamenii să prezinte simptomele bolii