Haos în localităţile carantinate din Timiş. Localnicii sunt lăsaţi să treacă de filtrele poliţiei

13 localități din Timiș au plasate în carantină de către autorități. Zeci de mii de localnici au fost anunțati miercuri noaptea despre faptul că trebuie să iasă din casă doar în baza unei declarații pe propria răspundere.

RomaniaTV.net
05 nov. 2020, 09:30
Haos în localităţile carantinate din Timiş. Localnicii sunt lăsaţi să treacă de filtrele poliţiei

Prefectura Timiș a anunțat intrarea în vigoare a restricțiilor de vineri începând cu ora 0:00, însă în noaptea de miercuri spre joi, la ora 3:46, a revenit și a anunțat că lockdown-ul se institutie într-o oră și 14 minute.

Citește și: Timişoara va intra în CARANTINĂ. Primarul Dominic Fritz: „E puţin probabil că vom putea evita o carantinare”

Localnicii, încurcați de autorități

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a anunțat miercuri dimineață faptul că se propune introducerea în carantină a nouă localități. 

Ordinul semnat de Raed Arafat a venit aproape de miezul nopții. Conform acestuia, localitățile Becicherecu Mic, Dudeștii Noi, Dumbrăvița, Fibiș, Ghiroda, Giroc, Moșnița Nouă, Pesac au fost plasate separat.

„Carantina zonală se instituie de mâine, 5 noiembrie și este valabilă pentru o perioadă de 14 zile”, se arată în informarea făcută de Grupul de Comunicare Strategică.

Însă, în hotărârea CJSU se menționa faptul că măsuriel intră în vigoare din 6 noiembrie, la prima oră a dimineții. Cu o oră și 14 minute înainte de intrarea în vigoare a măsurilor anunțate de CJSU, Prefectura Timiș a anunțat că măsurile vor intra în vigoare de la ora 05:00.

“Măsurile intră în vigoare de azi de la ora 5.00, din păcate, nu de la ora 0.00 din data de 6, așa cum am solicitat noi prin hotărârea CJSU. Doamna prefect se va afla la ora 5.00 la intrare în Moșnița”. 


loading...
Partenerii noștri