Haos în Otopeni! Sute de români, ținuți la cozi pe aeroport. Riscă să-și piardă cursele

Sute de români stau la cozi interminabile, la punctul de check-in, pe aeroportul Otopeni, unde există doar un singur angajat care gestionează fluxul de persoane.

05 iul. 2021, 17:08
Haos în Otopeni! Sute de români, ținuți la cozi pe aeroport. Riscă să-și piardă cursele

Sute de români stau la coadă pe aeroportul Otopeni, pentru a face check-in-ul. La fața locului s-a declanșat un adevărat haos, iar motivul principal este faptul că există un singur angajat care face verificarea documentelor. Oamenii sunt revoltați și se simt umiliți, deoarece riscă să piardă cursele din cauza dezorganizării de pe aeroportul Otopeni.

Cel responsabil pentru această situație teribilă este chiar Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, care a trimis în șomaj tehnic sute de angajați.

Cătălin Drulă, veste proastă despre metroul spre Otopeni

Cătălin Drulă

a afirmat că există întrebări legat de fezabilitatea magistralei de metrou spre Otopeni. Ministrul Transporturilor a reiterat că bucureştenii au ” mare nevoie de alte linii de metrou”. „Se pune problema dacă această investiţie de 700 de milioane de euro este utilă în această formă. Bucureștenii au mare nevoie de alte linii de metrou, ca magistrala M5, care traversează de la est la vest Bucureștiul, continuarea de la Gara de Nord spre sud a liniei M4, chiar și de linia M7, acea diagonală din Colentina până în Rahova. Sunt linii necesare, care unesc cartiere cu densitate mare de oameni. Densitatea de la stația Tokyo la Aeroportul Otopeni este cea mai mică din București”, a spus ministrul Transporturilor, conform Digi24.

El a spus din nou că metroul spre Otopeni, așa cum a fost proiectat, nu conectează aeroportul direct și că mai sunt de parcurs 3 kilometri cu autobuzul. În plus, magistrala ar străbate și o zonă cu densitate mică a populației.

„Toate acestea ridică întrebări asupra fezabilității. La liniile de metrou nu costă doar construcția, costă operarea foarte mult. Cea deschisă în Drumul Taberei costă 175 de milioane (de lei, n.r.) pe an, recuperăm 25 de milioane din bilete, deci 150 este subvenție”, a adăugat Drulă.