Haos la Ploieşti! Bolnavi cu COVID, ţinuţi pe bancă în faţa spitalului: „Au dat-o afară cu o ciorbă, iar ea are nevoie de oxigen”

Situaţia gravă la Spitalul din Ploieşti, unde o femeie diagnosticată cu pneumonie şi ulterior confirmată cu coronavirus, a fost ţinută timp de trei zile în spital fără tratament. Mai mult decât atât, familia pacientei susţine faptul că aceasta a fost scoasă din salon şi lăsată să aştepte pe banca din faţa spitalului, pentru a fi transportată la secţia de pneumologie.

RomaniaTV.net
31 iul. 2020, 11:40
Haos la Ploieşti! Bolnavi cu COVID, ţinuţi pe bancă în faţa spitalului: „Au dat-o afară cu o ciorbă, iar ea are nevoie de oxigen”

Femeia în vârstă de 59 de ani a fost diagnosticată cu pneumonie şi a necesitat de urgenţă asistenţa medicală din cauza simptomelor specifice infecţiei cu coronavirus. Miercuri, 29 iulie, femeia a chemat ambulanţa şi a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, unde a primit rezultatul pozitiv pentru coronavirus.

Citeşte şi: Poliţist infectat cu COVID, în stare gravă. EUROPOL: „Asimptomaticii ocupă locurile, cei cu probleme sunt trimişi acasă”

„Ar fi avut mai multe şanse să se facă bine dacă o ţineam acasă, dar avea nevoie de oxigen. Au băgat-o la izolator şi timp de trei zile nu i-au dat niciun tratament, niciun antibiotic, în condiţiile în care aveau diagnosticul pus de pneumonie. Astăzi au scos-o afară pe bancă, în faţa spitalului, la 35 de grade, în starea gravă în care se află. I-au dat o ciorbă acolo, în caserolă, în condiţiile în care ea nu de mâncare are nevoie, ci de oxigen, că nu mai poate să respire. Stă şi aşteaptă o ambulanţă care să o ducă la secţia de plămâni. De mai bine de o oră stă acolo, în căldura asta”, a declarat pentru „Adevărul” ginerele femeii.

Rudele pacientei susţin că a fost testată pozitiv cu coronavirus, însă autorităţile prahovene nu au contactat familia pentru a rămâne în izolare la domiciliu.

„Am aflat noi după ce am dat zeci de telefoane. Ea e pozitivă şi pe noi nu ne-a anunţat nimeni, în condiţiile în care stăm în aceeaşi casă, iar soţia ea are simptome. E răguşită şi tuşeşte. Suntem cinci care locuim împreună. Nu ne-a zis nimeni să ne izolăm, absolut nimeni. Am şi eu părinţi în vârstă, ar trebui să-i protejez, nu? Să nu mai ies din casă două săptămâni, să nu mă mai duc la serviciu. Nici de la DSP, nici de la spital nu ne-au sunat”, a precizat bărbatul.

Citeşte şi: Cum se face selecţia pacienţilor cu COVID pentru Terapie Intensivă. Explicaţiile unui medic de la Institutul „Marius Nasta”

Conform protocolului, pacienţii cu simptome specifice COVID-19 sunt ţinuţi în izolator până le vine rezultatul testului. Din cauza numărului extrem de mare de persoane infectate, rezultatele testelor pot ajunge şi în 72 de ore, timp în care pacienţii sunt lăsaţi fără tratament. Pacienţii sunt transferaţi la spitalele suport covid în momentul care sunt confirmate şi primesc medicamente. 

Acuzaţiile grave din partea familiei continuă, aceştia susţin faptul că în timpul în care femeia a stat la izolator a primit doar un algocalmin. De asemenea, în momentul în care a fost lăsată să aştepte pe banca, femeia avea lipit de mână un bilet cu numele său pentru a putea fi identificată în caz că starea sa de sănătate se va înrăutăţi.