Haosul domnește în interiorul armatei lui Putin. Mărturia cutremurătoare a unui soldat rus care și-a pierdut 17 camarazi: ”Tancurile noastre au tras în noi”

Serviciile secrete ucrainene au publicat o nouă interceptare a comunicațiilor rusești. De această dată, un soldat rus îi povestește unui prieten cum 17 camarazi au murit în urma focului tras de tancurile forțelor rusești.

30 dec. 2022, 09:35
Haosul domnește în interiorul armatei lui Putin. Mărturia cutremurătoare a unui soldat rus care și-a pierdut 17 camarazi: ”Tancurile noastre au tras în noi”

Mărturia cutremurătoare a unui soldat rus care și-a pierdut 17 camarazi. Haosul care domnește în interiorul armatei lui Putin a ieșit din nou la iveală datorită unei interceptări publicate de serviciile secrete ucrainene în care un soldat rus îi povestește unui prieten cum i-au murit 17 camarazi.

Citește și Lovitură grea pentru Kremlin. Anunţul din Ucraina care-l va înfuria pe Putin

Mărturia cutremurătoare a unui soldat rus care și-a pierdut 17 camarazi

Recrutul i-a povestit prietenului său dezorganizarea din armata rusă care desfășoară încă din luna februarie, așa-zisa operațiune militară specială în Ucraina, ce ia viețile propriilor soldați.

Această interceptare scoate la iveală un alt detaliu șocant și anume faptul că comandanții lui Putin își trimit soldații în operațiunile ofensive în fața echipamentului militar, iar această practică duce la pierderea de sute de vieți omenești

„Nu tancurile merg în față cu oameni în spate; oamenii merg în față cu tancuri în spate. Nu există trupe regulate aici; suntem doar noi, recruții, aici”, a transmis ocupantul.

Conform interceptării, recrutul a mai spus că armata rusă își ascunde pierderile. De asemenea, el i-a povestit prietenului său despre cazuri de „foc prietenesc” în rândul soldaților ruși.

„Suntem zdrobiți ca moliile. Mai avem 700 de oameni aici. A ajuns al treilea batalion. Trei obuze au explodat. S-au urcat în Ural și ne-au lăsat”, a mai spus soldatul rus.

Recrutul i-a mărturisit prietenului său cum dintr-un pluton de 30 de soldați, 17 camarazi și-au pierdut viața din cauza practicilor haotice din armata Țarului de la Kremlin.

„Tancul nostru ne-a atacat – 17 oameni au murit. Ai noștri ne atacă aici.

Sunt nebuni. Noi suntem în față, vehiculele sunt în spate”, a mai spus rusul.

Un general rus a murit subit la Moscova

Fostul comandant-şef al forţelor terestre ale Rusiei a murit subit. Generalul Alexei Maslov, care a ocupat şi funcţia de reprezentant militar principal al Rusiei la NATO, a decedat în ziua de Crăciun, la vârsta de 69 de ani.

Compania de construcţii de maşini Uralvagonzavod, unde a lucrat după cariera sa militară, a anunţat decesul.  Maslov s-a retras din serviciul militar în 2011.

Compania de construcții de mașini Uralvagonzavod, cel mai mare producător de tancuri din lume, unde generalul Alexei Maslov a lucrat recent ca reprezentant de vânzări internaționale, nu a oferit alte explicații.

Generalul Maslov, care a fost comandantul șef al forțelor terestre ale Rusiei din 2004 până în 2008, a decedat în ziua de Crăciun la un spital militar din Moscova, a precizat compania.

Uralvagonzavod l-a numit un „comandant distins care a făcut o călătorie curajoasă de la comandant de pluton la comandant-șef al forțelor terestre”.

Fostul comandant militar, care provine dintr-o regiune rusă de la granița cu Ucraina, avea legături strânse cu țara invadată de Rusia în februarie.

Citește și O rachetă de apărare antiaeriană trasă din Ucraina a căzut în Belarus. Autorităţile de la Minsk l-au convocat pe ambasadorul ucrainean